Elçin Ekinci - Düzenin Doğası//The Nature of Order

Tarihler: 18 Aralık 2013 Çarşamba ~ 08 Şubat 2014 Cumartesi

Yer: Daire Galeri

Adres: Boğazkesen Cad. No:76/A Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 52 59

Web: http://http://www.dairesanat.com

E Posta: info@dairesanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2013 ~ Şub 8, 2014

Sergi; doğa ile kültür –varolan ile tasarlanmış– arasında gidip gelen, dengelenmeye çabalayan bir ruh hali üzerine kurulu.

Ekinci, düzenin; hesaplanabilir, bölünebilir, rasyonelize edilebilir, denetlenebilir bir anlayışla örgütleme meselesinden yola çıkarak kendine -doğal olana- dair bilgisini yeniden inşa etmeye çabalıyor. Bireyin doğa ve kendi ile kurduğu ilişki üzerinden henüz hiçbir şeyin “tasarlanmadığı” ilksel belleği ve “öz”ü düşünmeye davet ediyor. İnsan etkinliğinin önemli, ayırt edici, belirleyici bir kısmı olarak “enformasyonun” kodlanması ve bu kodların okunmasından hareket ediyor. Geometrik biçimlendirme, mimari unsurlar, ölçme, sınıflandırma, doğal olanın kalıba sokulması, şablonlarla tanımlaması, tasnif edilmesini mesele ediniyor ve bu niyetlerin görünmez sonucu olan iktidar biçimlerine/meselesine eğiliyor.

Ekinci; video, fotoğraf, heykel ve gündelik objeler gibi farklı mecra ve materyallerle üretiği işleriyle mekanı yeniden kurguluyor. Sergide, organik ve inorganik formlar ve materyaller, geometri temsili üzerinden birbiriyle bağlantılanabilecek çalışmalar yer alıyor.

Vitrinde bizi karşılayan hazır-nesne pergeller hazırlayıcı bir unsur olurken iç mekanda özellikle temsili işlev gören sembolik kullanımdaki geometri, “Bayrak” işinde karşımıza çıkıyor. Zamanın ölçülendirilmesi, ritim, düzene yol açan ölçü ve birim meselesi “Skala (kinetik heykel), “Düzenin Ölçüsü” (hazır-nesne, kinetik heykel), “Bilincin Daire ve Kareleri”(video) isimli birden fazla yapıtta ortaya çıkıyor. Temsili yapıları bozmak-yeniden inşaa etme üzerinden temel geometrik formların kullanıldığı,”İnşa” isimli bir dizi fotoğraf ve video yerleştirmesi sergide yer alan çalışmalardan bazıları.

Bioktidar, iktidar temsilleri, bilinç, bellek gibi kavram ve nosyonlar üzerine çeşitli işlerinde çoğunlukla gerçekliğe kurmaca müdahalelerde bulunan sanatçının bu sergisi son dönem/yeni üretilen çalışmalarından oluşuyor.

Sanat çalışmalarının yanı sıra tasarım alanında profesyonel bir kariyere sahip olan ve Boyner Büyük Mağazacılık firmasında Görsel Sunum ve Vitrin Tasarım biriminde tasarımcı olarak çalışan Ekinci’nin bu sergisine Boyner destek veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT