Elvin Karaaslan - Kısmen - Part Of

Tarihler: 17 Mayıs 2013 Cuma ~ 15 Haziran 2013 Cumartesi

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2013 ~ Haz 15, 2013

Galeri İlayda 17 Mayıs – 15 Haziran 2013 tarihleri arasında Elvin Karaaslan’ın “Kısmen” isimli solo sergisine ev sahipliği yapacaktır. Sergiye ismini veren “Kısmen” ile sanatçı, günlük yaşamdan aldığı görselleri parça-bütün ilişkisi çerçevesinde inceleyerek ‘algı’ kavramını sorgular. Gerçekliği, nesnelerin öz sınırlarından ziyade onların diğer nesnelerle; bir diğer anlamda bütün ile olan ilişkisinde gizli bulur. Bu bağlamda nesne; diğer nesneler içerisinde yalnızca bütünün bir parçası konumundadır. Bu parçalar -her ne kadar bütünden ayrılması mümkün olmasa da- doğru olan seçildiği ve doğru ilişkilerle ifade edildiği sürece kendi başına da var olabilir. Bu nokta sanatçıya göre bir birlik tasavvur etmeye yönlendiriyor olmalıdır; “Kısmen” de olsa…

Sanatçı, görsellerinde insanların basit ama ilginç perspektiflerini yakalayarak, gözlemci rolünü üstlenir. İzleyiciyi ise mekandaki hareketiyle değişime uğrayacak görsellerle, pasif izleyici konumundan çıkartarak görsel bir oyuna davet eder. Bu noktada izleyicinin aktif katılımı söz konusudur. Olaylar hakkında çıkarım ve tahminlerde bulunduğumuz gibi, eksik bırakılmış bu parçalar, bilinmeyenlerin arayışı, hikayenin tamamlanması için izleyenin uğraş içine girmesini sağlar. Bu görseller eksik birer cümle gibidir. Sanatçıya göre burada önemli olan, izleyenin yorumlamaya çalışması sırasında zihninden geçen karışık düşünceler bütününün zihinden geçme eylemidir. Bu zihinsel süreçte amaç; izleyenlerin bir yandan kendi hikayelerinin peşine düşmesini sağlamaktır.

1983 yılında İzmir’de doğan sanatçı Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam etmekte olup; Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

Elvin Karaaslan’ın “Kısmen” adlı sergisi 15 Haziran’a kadar Galeri İlayda'da izlenebilinir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT