Ender Güzey - `Ateş`ten Doğan – Boğa Geçidi`

Tarihler: 08 Mayıs 2010 Cumartesi ~ 08 Haziran 2010 Salı

Yer: Almelek Sanat Galerisi

Adres: Cevdetpaşa Cad. No:99/1 Bebek İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 265 38 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2010 ~ Haz 8, 2010

Ender Güzey Sergi ve Performansı
8 Mayıs – 8 Haziran 2010

Değişen kültürlerin değişmeyen söylemi uygarlığın ateşten doğduğu gerçeğidir.Uygarlıklar ve kavramların yarattığı kesişmeleri sanatına yansıtan Ender Güzey, bu kültürün çağdaş göstergelerini betimler.

Semboller ve kültürler arasında kurduğu bağ çağdaş sanatın kavramlarla, estetik kuramların dönüşümleriyle çözümlenen yapısallığında derin anlamlar yüklenir. Güzey deneysel sanat anlayışına açık uygulamalarını tuvallerden çıkarak maddenin anlam gücüne yükler. Heykeller ve malzeme seçkisine dayalı üç boyutlu anlatımlara götürür. Olgunun ve bu olguya bağlı olan nesnenin üzerinde tam bir düşünce sistemi yaratmak isteminin sonucu olan yapıtlar yer, zaman ve oluşum değerlerini kapsamına alan süreçler içinde var olur.

Ateşten Doğan serisi çalışmaları, düşünsel katmanların olgunlaştırdığı uygarlıkların kültleriyle beslenen çağdaş estetik tasalar taşıyan sembolist çalışmalar olarak yaşamın içinde oluşur.

2006 yılının Eylül Ayında davetli olarak gittiği Montana State University’sine ulaştığında Montana’nın büyük yangın zincirlerinin içinde bulur kendini, kent geniş alana yayılan orman yangını ve atmosferi sanan yoğun dumanla sarılıdır. Kentin üstüne çöken bu dram Güzey’in ateşten doğan serisine yeni bir boyut katar. Yanan ağaçların küllerini aralayarak kabukları çatlatarak çıkmaya çalışan filizler, yaşamı ateşten doğuşuna tanıklık etmektedir.
Güzey kültürler ve olgular arasında kurduğu bağı Zeus’un sembolü Boğa ve Amerika’nın sembolü olan Buffalo/Bizon ile çözümler. Bu seri yeni yaratılarla günümüze kadar örnekler verir.

“Boğa Geçidi” sergi açılışında izleyiciyi alışılmışın dışında bir de sürpriz bekliyor. Güzey çoğu kez yaptığı gibi izleyiciyi şaşırtacak ve birazda düşündürecek kendine öz bir performans ile 8 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de sergisini açıyor.
Sergi 8 Haziran’a dek Almelek Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Tel: 0212 265 38 51
Fax:0212 265 39 53
www.almelekartgallery.com
artgallery@almelek.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT