Erhan Bayladı-Masal Gibi

Tarihler: 23 Ocak 2010 Cumartesi ~ 07 Şubat 2010 Pazar 23 Ocak- 7 Şubat 2010

Yer: Yunus Emre Kültür Merkezi

Adres: Yunus Emre Kültür Merkezi 9. Kısım Ataköy İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2010 ~ Şub 7, 2010
Sanatçı Hakkında

Yağlı boya resme olan merakı ile başladı bu serüveni Erhan Bayladı`nın. 1960’lı yıllarda o zamanların meşhur “Hayat” mecmuasının orta sayfasında yayımlanan empresyonist ressamlara ait reprodüksiyonlar zaten meraklı olduğu resme ilgisini daha da arttırdı , onları örnek alarak alarak yağlı boya resme başladı ve bir müddet sürdürdü. Bu arada o artık empresyonizm tutkunu biri olmuş, ancak başarılı iş hayatının yoğunluğu nedeniyle fırçaları da eline alamaz olmuştu.

İşte bu sırada dijital makineler onun bu tutkusunu sürdürmek için bir fırsat oldu. Ağabeyinin Profesyonel Fotoğrafçı olmasından dolayı zaten fotoğrafla yakından tanışmıştı.Ancak analog makinelerle, karanlık odalarla pek fazla vakit geçiremedi. Fotoğrafçılığı bir belge fotoğrafçılığı olarak sürdürmeye çalıştı elinden geldiğince. Dijital makinelerin kullanım kolaylığı ve çektiğini anında gösterme imkanı onu tam anlamıyla fotoğrafın içine çekmişti artık.

Empresyonizm etkisindeki resim anlayışını tuval yerine kadraja taşımaya başlamıştı artık.O fotoğraf çekmiyor. ,makine ile resim yapıyordu adeta .Eserlerini izleyenlerin çalışmalarına tablo gibi demesi onu çok mutlu ediyordu. Doğayı çok sevdiğinden daha ziyade öncelikle hep ona yer verdi. Çalışmalarında güçlü kompoziyonlara ve estetiksel öğelere yer vermeye çalıştı elinden geldiğince. Ona göre doğa kendi içinde çelişkileri olsa da mükemmeldi her şeyiyle, bu yüzden o genellikle hep güzel yüzünü tanıtmaya çalıştı doğanın.

Çalışmalarında estetiği ve anlamlı güzel kompozisyonları ön planda tuttu hep, herkesin bakıp ta göremediği farklı kompozisyonları yakalamaya çalıştı sürekli. Doğa içinde iken ilgi çekmez biri gibi görünen obje ve görüntüleri öne çıkarma çabası en önemli özelliklerinden biri oldu daima. Gördüklerini görmek istediği şekilde kadrajladı.Dijital ortamın yarattığı imkanları en sade ve basit şekilde kullanarak doğada zaten var olan renkleri ve tonlarını daha da öne çıkardı ve böylelikle estetiksel görselliğini arttırarak fotoğraflarını daha ilgi çekici hale getirdi.

Bu gün artık vaktinin çoğunu fotoğraf sanatıyla geçiren fotoğraf sanatçısı elli li yaşlarda bu işin daha da verimli olduğuna inanıyor ve çalışmalarını çok severek sonsuz bir iştah ve zevkle sürdürüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT