Eski Türk Filmleri Afişleri Sergisi

Eski Türk Filmleri Afişleri Sergisi

Tarihler: 25 Kasım 2022 Cuma ~ 05 Aralık 2022 Pazartesi

Yer: Sur Yapı Marka AVM

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2022 ~ Ara 5, 2022

Sur Yapı Marka AVM’de bugün başlayan Eski Türk Filmleri Afişleri Sergisi, 5 Aralık’a kadar devam edecek. Bursalıları Yeşilçam’da nostaljik bir yolculuğa çıkaracak olan sergide, ilk renkli Türk filmi olan Muhsin Ertuğrul imzalı “Halıcı Kız” filminin afişi de görülebiliyor.

Türkiye’nin en seçkin markalarını ziyaretçileriyle buluşturan Sur Yapı Marka AVM, ziyaretçilerini Nostaljik bir Yeşilçam yolculuğuna davet ediyor. 5 Aralık’a kadar Sur Yapı Marka AVM’de görülebilecek olan Eski Türk Filmleri Afişleri Sergisi, zemin katta ziyarete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane iş birliği ile Türk Sineması’nın 108. yılı nedeniyle düzenlenen sergide Milli Kütüphane özel koleksiyonunda yer alan 1950 ve 1960’lı yıllara ait elle çizilmiş ve boyanmış 20 Türk filmi afişi yer alıyor.

Halıcı Kız’ın afişi görülebilecek
1970, 1980, 1990 ve 2000’li yıllara damgasını vuran, bir çoğumuzun çocukluk ve gençlik yıllarında kimi zaman kahkahalarla, kimi zamanda göz yaşları içinde izlediğimiz 50 filmin afişinin de yer aldığı serginin en özel parçası ise ilk renkli Türk filmi olan Muhsin Ertuğrul imzalı “Halıcı Kız” filminin afişi.

Türk sinema tarihinin kısa özeti
Türk sinema tarihinin kısa bir özeti niteliğini taşıyan sergide afişleri görülebilecek filmler arasında; Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrollerini üstlendiği Selvi Boylum Al Yazmalım, Kemal Sunal’ın başrolünü üstlendiği Tosun Paşa, Salako, Hababam Sınıfı, Fatma Girik’in büyük bir ustalık ile oynadığı Boş Beşik, Yılanların Öcü yer alıyor. Sergide ayrıca Yeşil Çam’ın birbirinden değerli oyuncuları Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Oya Aydoğan gibi geniş oyuncu kadroların sahip olan Neşeli Günler, Aile Şerefi, Bizim Aile, Hababam Sınıfı, Toşun Paşa, Mavi Boncuk, Köyden İndim Şehre, Gırgıriye’de Şenlik Var gibi filmlerin afişleri görülebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT