Esma Demir - Zeynep Erdinç - Sühelya Sabır - Semra Taşdemir ARTBOSPHORUS`da

Tarihler: 14 Nisan 2010 Çarşamba ~ 18 Nisan 2010 Pazar

Yer: ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı

Adres: ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı - Deyim Sanat Galerisi Üst Salon, Stand: B.1 - Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi - Harbiye Şişli İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2010 ~ Nis 18, 2010

Esma Demir, Zeynep Erdinç, Süheyla Sabır ve Semra Taşdemir, Deyim Sanat Galerisi ile 14-18 Nisan tarihleri arasında ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda...

Sanata yeni bir boyut kazandırmak, genç yeteneklere olduğu kadar usta sanatçılarımıza da hak ettikleri değeri verebilmek amacıyla faaliyet gösteren DEYİM SANAT GALERİSİ, 25. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’na katılıyor.

Esma Demir, Zeynep Erdinç, Süheyla Sabır ve Semra Taşdemir
Esma Demir “sığınaklar” serisindeki tuval üzeri akrilik çalıştığı işlerine yer verecek bu fuarda. 2010 kültür Başkenti yılı olması sebebiyle sanatçı, bu serinin içinden İstanbul’un sokaklarını, sığınaklarını resmettiği tuval üzeri akrilik çalışmalarını seçti. “Sığınaklar” metaforu ile çalıştığı işlerinde Esma Demir, günlük yaşamın realitesinde karşılaştığımız sınırlamaların, engellerin ne kadar yerleşmiş, kök salmış ve yaygınlaşmış olduğuna dikkat çekiyor.

Zeynep Erdinç çalışmaları arkaik sanatla etkileşim içinde, uygarlık sürecinde "erk" kavramını sorunsallaştırarak yaratılan imgeler, geleceğe karamsar (distopik) göndermeler yapar. Daire, çember, tekerlek simgelerini organik-inorganik, statik-dinamik figürlere dönüştürerek, üst üste katmanlar oluşturulup kazınarak elde edilmiş yüzeylerdeki korozyon fikri, bir "eylem" olarak bozulma halini betimler.

Süheyla Sabır çevresinde gözlemlediklerini tuvaline aktardığını söylüyor, algıladığı detayları soyut bir yaklaşımla vurguluyor. Görüneni arıtılmış, saflaştırılmış düzeyde, hassas, duygulu, ince çizgilerle tuvale aktarmayı tercih eden sanatçı, çevresindeki siluetleri fazlalıklarından arındırıyor, öze dair seçkin detayları öne çıkartıyor. Süheyla Sabır, fuarda bu yaklaşımla oluşturduğu tuval üzeri akrilik işlerine yer verecek.

Semra Taşdemir eserlerinde geometrik kompozisyon anlayışı içerisinde mekânın sınırlarını zorlarken aynı zamanda kullandığı ışık ve renk kompozisyonu ile de çizginin ötesini yakalamaya çalışıyor. Tuval üzeri yağlıboya tekniği ile çalışan sanatçının yapıtlarında renkler ve biçimler, saf, basit ince bir nitelikle sadelik ve sonsuzluk duygusunu algılatıyor.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan ARTBOSPHORUS 2010 İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, 14-18 Nisan tarihleri arasında, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde, yurt içi ve yurt dışından çağdaş sanat galerilerini, sanatçıları ve eserlerini bir araya getiriyor.
www.artbosphorus.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT