Esra Tüzün Sergisi - 100 Yaşı Devirmenin Sırları

Tarihler: 11 Ekim 2010 Pazartesi ~ 21 Ekim 2010 Perşembe

Yer: Capitol

Adres: Mahir İz Cad. 34662 Altunizade Üsküdar İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 554 77 77

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2010 ~ Eki 21, 2010

100 YAŞI DEVİRMENİN SIRLARI CAPITOL`DE

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarını merak edenler 11- 21 Ekim tarihleri arasında Capitol’de yapılan sergide buluşuyor. Sabah Gazetesi Sağlık Editörü Esra Tüzün’ün sergisinde, asırlık hayatlar, yıllara meydan okumanın sırlarını anlatıyor.

Bir asır, dile kolay. Bir karga, bir Galapagos kaplumbağası ya da görkemli bir kavak ağacı için belki yolun yarısı. Peki, söz konusu olan bir insansa? Yüz yıllık geçmişi oya gibi işleyerek oluşturan sağlıklı yaşam hikayeleri, Esra Tüzün’ün sergisinde Capitol ziyaretçilerinin beğenisine sunuluyor. Türkiye’nin dört bir yanından onlarca hikaye ile harmanlanan, bir yazı dizisi olarak kurgulanmasına rağmen özgün içeriğiyle zaman içinde sergiye dönüşen “Yüz Yaşı Devirmenin Sırları”, Babıali’nin ilk Sağlık Editörü Esra Tüzün’ün bakış açısıyla, yıllandıkça güzelleşen Anadolu insanının otobiyografisini gözler önüne seriyor.

Yorgun dizlerine Zeybek ile meydan okuyan Kübra Teyze, günde seksen basamak merdiveni tıknefes olmadan çıkan Bekir Adalığ, hasatları zeytin ağaçlarından kendi başına toplayan İbrahim Topçu, gözlük kullanımı yaş ilerledikçe artarken “Buna şimdilik ihtiyacım yok” diyen Ferhat Kaya, birbirlerine seksen yıldır tutkuyla bağlı olan Akıncı çifti, serginin her yaştan insana ilginç gelebilecek konu başlıklarından yalnızca birkaçını oluşturuyor. Çınarlar, yüz yıllık ömürlerinde neleri asla yapmadıklarını, nelerden vazgeçemediklerini, alışkanlıklarını, inanışlarını ve tabii ki aşklarını anlatıyor. Uzun yaşamanın sırları, bu deneyimi yaşayanların uyarı niteliğindeki yaşam hikayeleriyle Kutup Dalgakıran’ın objektifinden yansıyor.

Hayata Bir Adım İçin Capitol’e Gelin
“Yaşlılar için `hayata bir adım` ilaç değeri taşıyor. Asırlık hayatların verdiği sırlar ise yaşlılığın artık yüz yaş üzerinde olduğunu gösteriyor. Onları hayata bir adım yaklaştırın. Yüz yaşına gelmenin sırlarını ailenizdeki her yaştan bireyin yerinde görmesini sağlayın.” diyen Esra Tüzün, evlerin arka odalarındaki yaşlıların sosyal hayata katılması için serginin güzel bir başlangıç olduğunun altını çiziyor.

16 Ekim 2010 Cumartesi Saat 15.00’de Esra Tüzün ve Uz. Dr. Eren Eroğlu’nun da katılacağı sergide, ziyaretçiler kitap imzalatma ve sorularını yöneltme olanağı buluyor. Siz de uzun ve sağlıklı yaşamanın sırlarını merak ediyorsanız, Capitol’de yapılacak bu sergiyi kaçırmayın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT