Eşref Yıldırım - Hiç Kimsenin Ölümü

Tarihler: 18 Mayıs 2012 Cuma ~ 16 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Galeri Zilberman

Adres: İstiklal Cad. No.163 Mısır Apt. K: 3 D:10 Taksim İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2012 ~ Haz 16, 2012

Hiç Kimsenin Ölümü adını taşıyan bu sergi, sıradan insanların gazetelerin üçüncü sayfalarında yayınlanmış, haber değeri taşıyacak ölçüde sıradışı ölüm hikayelerinden yola çıkılarak oluşturulmuş resimlerden oluşuyor.

Sergi, dönüşüm kavramını araçsallaştırarak, kavram, biçim ve malzeme arasında alternatif ilişkiler kurgularken yeni tanımlar da oluşturuyor.

Gazetelerdeki bu alışılmış fotoğrafların resme dönüşüm sürecinde yine gazeteyi fiziksel olarak kullanan sanatçı, bu yaklaşımıyla tuval ve gazete kağıdı arasındaki karşıtlığı kullanıyor. Kolaylıkla ve bol miktarda bulunan gazete kağıdına karşı sanatsal kutsallığıyla tuval, bu sergide bir araya geliyor. Böylece, yaşamla ölümsüzlük arasındaki ilişkisellik, geçici-kalıcı, önemli-önemsiz, pahalı-ucuz arasında da kendini gösteriyor.

Gözden Geçirilmis İkinci Baskı adlı tek sayılık bir gazetenin de sergiye dahil olduğu Hiç Kimsenin Ölümü'nde, gazetelerden alınmış portre fotoğrafları, sanatsal dönüşümlerinden sonra yeniden kurgusal bir gazetenin parçası olarak hikayeleştiriliyorlar. Yine aynı kişilere ait sıradışı ölüm haberleri, her biri ayrı bir yazarın edebi süzgecinden geçerek dönüşüme uğruyor ve tek sayılık bu gazetenin kendine has gündemini oluşturuyor.

Ozan Utku Akgün, Hayati Çitaklar, Beliz Güçbilmez, Süreyya Karacabey, Coşkun Kirazlı, Pelin Temur, Umut Şamil Yılmaz tarafından yorumlanan bu hepsi kendine has ölüm haberleri bicim değiştirerek, kendini bir baska şekilde anlatma fırsatı da yakalıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT