Evet, Sıkıştık Kaldık

Tarihler: 22 Temmuz 2011 Cuma ~ 02 Ağustos 2011 Salı

Yer: Kumbaracı Yokuşu

Adres: Kumbaracı Yokuşu No:63 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 22, 2011 ~ Ağu 2, 2011

Selma Hekim, Kumbaracı yokuşu 63 numaralı binada 22 Temmuz`da açılacak olan bağımsız projesi "Evet, sıkıştık kaldık" ta izleyicilerle tuval, kağıt, mukavva, tahta, taş gibi malzemelerin yanı sıra sergi mekanına ait duvar, tavan, zemin, merdiven gibi yapı elemanlarını ve serginin yapılacağı boş yapıda bulduğu çeşitli atık malzemeleri kullanarak oluşturduğu işlerini paylaşıyor.

Sergideki yapıtlardaki sokak sanatı ve ilustrasyon etkileri taşıyan karakterler bazen tek başlarına bazen de grup olarak kent yaşamı, iletişim ve kişisel ilişkilerindeki sıkışıp kalma hissini izleyiciye sunarak onları da bununla yüzleşmeye davet ediyorlar. Durumun çaresizliğine karşı geliştirilen savunma mekanizmaları, toplumsal bir araya gelişler; grup, taraftar, çete oluşturmalar ve bunların içinde birey olarak var olma çabası bu karakterlerin ortak noktaları.

Lisans eğitimlerini Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Bileşik Sanatlar bölümlerinde tamamlayan Selma Hekim, Nouva Accademia di Belle Arti Milano, Görsel Sanatlar ve Küratörlük bölümünde 5 ay eğitim gördü ve halen İTÜ-Sanat Tarihi Bölümünde yüksek lisans eğitimini sürdürüyor. Toplumsal odaklı sanat, kamusal sanat ve sokak sanatlarıyla ilgilenen sanatçı birçok karma sergide yer alırken aynı zamanda gençler ve çocuklarla sanat atölyeleri gerçekleştirdi. 2 Ağustos tarihine kadar sürecek sergiyi 11.00- 19.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT