Evren Erol - Biraz Öncesi

Evren Erol - Biraz Öncesi

Tarihler: 17 Mayıs 2022 Salı ~ 18 Haziran 2022 Cumartesi

Yer: Bozlu Art Project Nişantaşı

Adres: Teşvikiye Cad. No:45/131 İsmet Apt. D:1 34365 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 72 32

Faks: 0212 232 72 32

Web: http://www.bozluartproject.com/

E Posta: contact@bozluartproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2022 ~ Haz 18, 2022

"Asıl mutluluk bu olsa gerek, ulaşmaya can attığımızın biraz öncesi." Evren Erol, Bilge Karasu’nun bu cümlesinden yola çıkarak sergisinde bize mutluluğa ulaşma sürecini deneyimletiyor. Mutluluğu değil; ulaşma sürecini bizlere aktaran sergi, 17 Mayıs - 18 Haziran tarihleri arasında Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda izlenebilir.

“Hep eksikler yaşayacaksın - ve hep, fazlalıklar... Yaşamın bu olacak işte: eksik-fazla” diyor Oruç Aruoba Evren Erol’un sergisinin düşünsel kurgusunun dayandığı “de ki işte” kitabında. Sergideki figürler, duruyor, düşünüyor ve yürüyor... Hareket halindeler ama “henüz” var(a)mamışlar. Mutluluğun, neşenin kıymetini asıl acı çektiğimizde, üzüldüğümüzde anlamıyor muyuz? Hep iyilik hali yok. O yüzden bu sergi de size sonsuz bir umut ya da mutlu son vaat etmiyor, yalan sözler vermiyor. Evren Erol’un heykelleri gibi hayatta heyecan duyuyoruz, yükseliyoruz, bölünüyoruz, parçalanıyoruz, sonra tekrar süreçlere başlıyoruz.

Heykeller, hayatta yaşadığımız süreçler gibi, sergi mekânında oda oda uçuştan düşüşe, maviden siyaha doğru geçiyorlar. Olduğunu düşündürüldüğümüz hedefler önemli değil; hiçbir zaman bir bütün de olmayacağız. Sadece “farkında” olmak yeterli bu hayat için, diyor sanatçı. Ben kimim, parçalarım nerede, köklerim nerede, bu heykeller gibi onlardan sıyrılmak için bir hareket etmek istiyor muyum?

Hayatı, “süreci” bizlere izleyicinin kendisini özdeşleştirebileceği, sanki kendisi olduğu heykel-karakter ile beraber yaşatıp “Sonrası”nın işte tam da o izleyicinin yorumuna bırakıldığı “Biraz Öncesi” isimli sergi 17 Mayıs - 18 Haziran tarihleri arasında Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT