Farklı Bakışlar, Güneydoğu’dan Kesitler

Tarihler: 23 Mayıs 2009 Cumartesi ~ 31 Mayıs 2009 Pazar

Yer: İFSAK

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32 / 2 Beyoğlu - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 42 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 23, 2009 ~ May 31, 2009
İFSAK’ta “Güneydoğu’dan Kesitler”
“Farklı Bakışlar, Güneydoğu’dan Kesitler” temalı fotoğraf sergisi 23 Mayıs’ta İFSAK’ta açılıyor. Serginin proje danışmanlığını Engin Kaban, yardımcılığını ise Ali Nabi Kıran üstleniyorlar.

16 amatör fotoğrafçının çalışmalarından oluşan “Farklı Bakışlar, Güneydoğu’dan Kesitler” sergisi, 23 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da İFSAK’ta açılıyor. Serginin proje danışmanlığını Engin Kaban, yardımcılığını ise Ali Nabi Kıran üstleniyorlar.

Sergiye katılan fotoğrafçıların isimleri şöyle: Ekrem Duygu, Elif Fettah, Duygu İnanç, Engin Kaban, Orhan Kamboroğlu, Kumral Kepkep, Ayfer Kızılcıkoğlu, Hakan Kızılcıkoğlu, Koray Koyunpınar, Serpil Orhan, Okan Öz, Kemal Sürmeneli, Özlem Şimşek, İzzet Tümay, Nergis Varlı ve Haydar Yarkın.

Neden “Güneydoğu’dan Kesitler”?
Engin Kaban, serginin teması hakkındaki görüşlerini şöyle açıklıyor: “Daha çok oryantalist bir anlayışla ‘gittim, gördüm ve gösteriyorum’ anlayışından öte, bu bakışı eleştirmeye çalıştık. Bölgeye yaptığımız bir gezi sonucunda hazırlanan bu sergi, izlenimlerin aktarılmasını, bölgeye dair görüşlerin ifade edilmesini ve biçimsel bir anlayışla örtüşen ve Batının etkisinde kalan ‘oryantalist fotoğraf anlayışı’nın tartışılmasını hedefliyor. Geziyi genel tercihin aksine kış aylarında düzenledik ve Güneydoğu Anadolu’ya dair farklı bakışlardan derlenmiş karma bir sergi oluşturduk.”

Engin Kaban kimdir?
1966 yılında Bayburt’ta doğan Engin Kaban, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nü bitirdi. “Fotoğrafın F’si” isimli bir kitabı yayımlandı. Çeşitli dergilerde fotoröportajları basıldı, yazıları çıktı. Birçok yarışmada ödül aldı. Gösteriler yaptı, sergiler açtı, sergilere katıldı. Yaklaşık 20 yıldır fotoğrafın birçok alanında uğraş verdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu üzerine uzun zamandır dokümanter çalışmalar yürütüyor. Çeşitli alanlarda sürdürdüğü belgesel çalışmaların ve projelerin yanı sıra şimdilerde fotomuhabirliği ve fotoğraf eğitmenliği yapıyor. Vasatlık ve popülizmle yoğrulan fotoğraf çevrelerini oldu olası eleştirdi.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT