Farklı Hayatlar-Karşılaşmalar ve Buluşmalar Sergisi

Tarihler: 05 Aralık 2013 Perşembe ~ 10 Ocak 2014 Cuma

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. 45 Fındıklı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 11 04

Web: http://http://www.siemenssanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2013 ~ Oca 10, 2014

Siemens Sanat’ta 4 Aralık tarihinde başlayacak olan “Farklı Hayatlar-Karşılaşmalar ve Buluşmalar” sergisi, imgenin temsili ile sosyal üretimin değişen ve dönüşen yapısının kültür katmanlarındaki etkisi, ölüm-yaşam sürecindeki iki uçluluğun göstergesel ve anlamsal oluşumlarını ele alıyor.

Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün’ün eş-küratörlüğünde hazırlanan, Nezaket Ekici ve Shahar Marcus'un ortak projesi olan sergi, 4 Aralık’tan itibaren Siemens Sanat’ta izleyicisiyle buluşuyor.

Kültür, inanç, zaman keşfini ele alan video performans yerleştirmelerinden oluşan "Farklı Hayatlar-Karşılaşmalar ve Buluşmalar"; iki sanatçının, Nezaket Ekici ve Shahar Marcus işbirliğinin sonucu hayata geçirilmekte olan özgün bir video-performans yerleştirme projesi. Proje, zamanı, uzamı, kültürü ve inancı keşfe çıkan video ve performans yerleştirmelerinden oluşuyor. Sanatçılar, bedenlerini birer kanal olarak kullanarak kendilerini zaman ve uzamda ifade ediyor ve bu sayede kültürel farklılıkların pozitif etkilerini ortaya koyuyor.

Çöl peyzajından yararlanarak onun anlamına dair sıradışı bir perspektif sunan ortak üretimleri ortaya koyan Nezaket Ekici ve Shahar Marcus, bu çalışmalarında farklı kültürel ve dini geçmişlerin referanslarından yararlanıyor. Lut Gölü çevresindeki çöl ve suyun mekan olarak kullanıldığı video-performanslarında çevresel koşulların farklılığı ve değişkenliğindeki toprak, tarihsel değişime uğramış doğa; doğum, yaşam ve ölümden oluşan sürecin temsiliyetinin sembolik nesnesi olarak kullanılıyor.

Nezaket Ekici ve Shahar Marcus ayrı ayrı ve birlikte hazırladıkları video-performanslarda üretimi ve tüketimi birleştiren imge üretimi ve bakış açıları gibi estetik objeleri, farklı örgütlenme dilleri ve entropileriyle çeşitli ekonomik sistemlere bağlı olarak konumlandırarak, kendileme, yeniden sahneleme ve yineleme üzerinden bir birleştirmeler alanı yaratıyor; maddi olan ve olmayan arasındaki yeni ilişki biçimini sorguluyor.

İmgesel ve sembolik olanın gerçek olan duygulanımlarımız ve ilgimiz kadar gerçek olduğu bu yeni denklem farklı bir deneyim sunuyor. Bu etki, sanatçıların imge üretimine, metne ve dile olduğu kadar mekan-zamansal ilişkilere yaklaşımlarını da farklılaştırıyor.

"Farklı Hayatlar-Karşılaşmalar ve Buluşmalar", yeni estetik ve sosyal sanatsal üretim yöntemini detaylandırarak karşıtlık ve ilişkisel ortamlarla zihinsel ve bedensel enerji üzerinden bir ortak duyarlılık ve sosyal aygıt oluşturmayı amaçlıyor.

Bu bağlamda sergi duyarlılığın ve bilişsel olanın haritasını çıkarmaya, sisli ve taşmış zamana uyum sağlamaya davet ediyor. Sergi; artık ilginin küresel ölçekte ekonomik güdülerle hareketli kılınarak değerli kılındığı günümüzde, sosyal imgelemin biçimlendirilmesi sürecinde hala anılara, tarihe ve insanlığa ihtiyaç duyduğumuzun farkında olanlara bir çağrı niteliği taşıyor.

4 Aralık 2013 tarihinde yapılacak olan sergi açılışında; saat 19.30'da Nezaket Ekici ve Shahar Marcus “Benliklerimizi Dalgalandırmak” isimli canlı performans-yerleştirmeyi birlikte gerçekleştirecek. Zaman, beden, uzam, kültür ve inanç performans-yerleştirmenin temel unsurlarını oluşturuyor.

"Farklı Hayatlar-Karşılaşmalar ve Buluşmalar" sergisi, 5 Aralık 2013 - 10 Ocak 2014 tarihleri arasında, haftanın her günü 10.00 - 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT