Fener Balat Kültür Turu

Tarihler: 07 Kasım 2021 Pazar ~ 07 Kasım 2021 Pazar 07 Kasım 2021 08:30

Yer: Antonina Turizm

Ücret: 1. Kategori - 375.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2021 ~ Kas 7, 2021
İstanbul’un en kozmopolit semtinin ara sokaklarında güzel bir gün geçirmeye hazır mısınız?

Hem Bizans hem de Osmanlı döneminin en önemli iskan yerlerinden bir tanesi de Fener semtiydi. Dik yokuşları nedeniyle Bizans döneminde bu semte sakinleri Petrion adını vermişlerdi. O dik yokuşları aşındırırken karşımıza çıkan ”bizde bu şehrin parçasıyız” diye haykıran Rum mimarisi şirin evler, dünyada yaklaşık 250 milyon Ortodoks’a ruhani liderlik yapan tarihi Fener Rum Patrikhanesi semtin bir çırpıda sayılacak eserlerindendir. Fener semti çok eskilerden beri Rum cemaatinin eğitim merkezlerinden birisi konumundaydı. Seferadların hüznünü taşıyan, kozmopolit yapısıyla İstanbul’un ortasında Kudüs havası yaratan adını Palation yani “saray” kelimesinden alan Balat semti de sırlarını sizlerle paylaşacağımız Nefs-i İstanbul köşesi olarak bu turda sizlere sunulmakta.

Buluşma Yeri ve Saati: Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi Önü / Saat: 09.30
Turumuzun bitiş saati ve yeri 16:30-17:00 arası Ayvansaray bölgesindedir.

Güzergâh: Cibali Tütün Fabrikası önündeki buluşma ardından üniversiteye girip üniversitedeki sergi ziyaret edilecek. Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Gül Camii (Aya Theodosia Kilisesi), Yeni Ayakapı, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Yorgi Kilisesi, Fener Mahallesi, Fener Rum Erkek Lisesi , Panagia Muhliotissa Kilisesi, Yuvakimyon Rum Kız Lisesi (dışarıdan), Dimitri Kantemir’in Evi (dışarıdan), Kadın Eserleri Kütüphanesi - dışarıdan, Bulgar Kilisesi, Tur-i Sina Metokhionu (dışarıdan), Balat Meydanı, Ahrida ve Yanbol Sinagogu (dışarıdan), Surp Hresdagabet Kilisesi, Ferruh Kethuda Camii, Ayvansaray Panayia Balinu Kilisesi (dışarıdan), Ayios Dimitrios Kanebu Kilisesi, Atik Mustafa Paşa Camii (Sen Peter ve Mark Kilisesi - Aya Tekla Kilisesi), Blaherna Ayazması.

* Tura katılımcı sayımız 12 kişi ile sınırlıdır.

Fiyata dâhil hizmetler: Sabah kahvaltılık poğaça ve çay, Uzman rehberlik, kilise ve camilerdeki bağışlar, öğle yemeği.

Önemli Notlar:
• Tur programında belirtilen saatte grubumuz tura başlayacaktır. Buluşma noktasında hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanız önemle rica olunur. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.

• Gezi programlarımız dönem koşullarına en uygun ziyaret noktaları seçilerek açık havada daha fazla zaman geçireceğimiz şekilde düzenlenmiştir.

• Antonina Turizm gezi öncesinde misafirlerin onayıyla ateş ölçümü yapmaktadır. Ateş ölçümü sonuçları doküman halinde acentemiz tarafında tutulmaktadır. Rehberin, (varsa) kaptanın ve tüm grup üyelerinin güvenli sonuç vermesiyle gezimiz başlamaktadır. Ölçümde güvenli sonuç vermeyen misafirimiz maalesef geziye kabul edilmemektedir.

• Acentemiz, araç içerisinde yeterli alan sağlamak adına, gezi araçlarında tura katılım gösteren misafir sayısının iki katı kadar koltuk bulundurmaktadır. Her ikili koltuğa tek kişi oturabilecek şekilde araç içi düzen oluşturulmuştur.

• Acentemiz İstanbul Turları ve yakın çevre gezilerinde kendi araçlarını kullanmaktadır. Hijyen sorumluluğu doğrudan Antonina Turizm itinasıyla uygulanmaktadır.

• Acentemiz, misafirlerimize gezi boyunca kullanmak üzere “Antonina Turizm hijyen kiti” temin etmektedir. Kitin içerisinde kişiye özel maske, kişiye özel el dezenfektanı bulunmaktadır.

• Acentemiz, rehber anlatımını takip edebilmeniz için ayrı bir kit içerisinde dinleme cihazı ve kulaklık temin etmektedir. Kulaklıklar el değmemiş biçimde ambalajlıdır. Tur boyunca kullanımımız içindir. Gezi bitiminde misafirlerimizde kalacaktır.

• Servis aldığımız yerlerde Bakanlık Genelgesine uygun olarak COVID-19 şartlarına yönelik sağlık uygulamaları yapıldığı acentemiz tarafından kontrol edilmektedir.

• Mücbir nedenlerden dolayı (hava, yol koşulları vs.) yapılamayan ya da eksik yapılan gezilerden Antonina Turizm sorumlu tutulamaz.

• 0-6 yaş arası çocuklardan, turda araçta koltuk işgal etmemeleri ve ayrı bir öğle yemeği almamaları durumunda ücret alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri çocuk katılımcılardan tam ücret alınır.

• Turlar, tur programı, ulaşım, rehberlik hizmetleri, yemek servisi ile bir bütündür ve bu hizmetler birbirinden ayrı düşünülemez.

• Antonina Turizm, öğlen ve akşam yemekleri için belirtilen restoran ve mönüde, güncel ihtiyaçlara göre değişiklik yapabilir.

• Turlarımız en az 8 kişi ile gerçekleşir. Turun gerçekleşmesi için yeter sayıya ulaşılamadığında, tur farklı bir tarihe ertelenir ya da iptal edilir.

• Acenteden kaynaklı tur erteleme ya da iptallerinde, yapılan ödeme farklı bir tura kaydırılabilir ya da isteğe bağlı olarak acente tarafından, tur katılımcısına iade edilebilir

• Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri, rehberlik hizmetleri, müze & ören yeri giriş ücretleri vb. haklar iade edilmez.

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- Biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT