Ferhan Gözgü Çelik ‘Kimliksiz Bedenler’

Tarihler: 05 Ocak 2011 Çarşamba ~ 28 Ocak 2011 Cuma

Yer: Piha Kolektif Sanat

Adres: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. 17/B-Moda Kadıköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 337 15 13

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 5, 2011 ~ Oca 28, 2011

5-28 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek olan ‘Kimliksiz Bedenler’ adlı sergi sanatçının son on yıllık çalışmalarından bir seçkiyi sunuyor…

Resimlerinde kadın bedenini irdeleyen Ferhan Gözgü Çelik çalışmalarını şöyle tanımlıyor;“Resimlerimde çıplak kadın figürü, organik alanı temsil eden, simge yada dışavurum kaygısı taşımayan bir elemandır. Çıplak bedendeki denge ve uyum, ayrıntılı bir gözlem ve teknik beceri istemesi, resimlerimin konusunu sanatsal bir seçimle figürden yana koyuyor.

Kaynak olarak seçtiğim çıplak kadın bedenini resimlerimde tekrarlarken almış olduğum sayfalardaki konumundan, sunuluşundan ve içeriğinden uzaklaştırıyorum. Seçmiş olduğum fotoğrafın hiperrealist bir tavırla tuvale aktarılması söz konusu değildir, o anı donduran fotoğraf, tuvale aktarılırken biçim ve renk olarak yorumlanıp yeniden kompoze edilmektedir.

İmge olarak sürekli tekrarlanan çıplak kadın figürünü resimlerimde kullanırken, aynı zamanda toplumsal, kültürel ve psikolojik olarak süregelen konumu da beni ilgilendiriyor.Çıplak kadın bedenini resimlerimde tekrarlarken poz verdiği alandan çıkararak ona sanatsal bir anlam yüklemekteyim.Bu imge üzerine yapılan sınırsız talep ve yasaklar, sanatçının yorumuyla izleyicinin yorumunu göreceli bir konuma getirmektedir. Yorumun doğasında olan bu ilişki, izleyicinin yapıtla kurduğu iletişimle ilgilidir.Çıplak bedenin farkını koyan içeriğidir, bir sanat biçimi olduğu gibi, erotik çağrışımlar yapabilir, eşitsizlik imgesi olarak görülebilir.

Toplumun düşünce biçimiyle doğallığın bir parçası olarak görülebilirken, utanma, ahlaksızlık, cezalandırma nesnesi durumuna düşebilir. Günümüzde çoğunlukla tüketim nesnesi olarak kullanılan çıplak kadın bedeniyle sanatçı toplumsal sorunlara hangi mesafede durduğunu gösterir, yasakları meşrulaştırabilir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT