Feridun Oral - Meraklısına Atölyeden Temiz

Tarihler: 14 Aralık 2011 Çarşamba ~ 08 Ocak 2012 Pazar

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy, Beşiktaş / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2011 ~ Oca 8, 2012

Feridun Oral 1961 yılında Kırıkkale`de doğdu. 1985 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi`nden mezun olan sanatçının resim ve illüstrasyonları 1986 yılından bu yana yurtiçi ve yurt dışındaki bir çok sergi ve bienallerde sergilenmiştir.

1993 yılında Unesco tarafından Tokyo`da düzenlenen Noma-Concour yarışmasında yazıp resimlediği "Ormandaki Ses" adlı kitabıyla Runners-Up ödülü, 2001 yılında da Avrupalı illüstratörler Bienali`nde "Düş Kedileri" adlı çalışmasıyla onur ödülü olan sanatçının yazıp resimlediği çocuk kitapları yurtiçi ve yurtdışında çeşitli yayınevleri tarafından yayınlanmıştır.

Resimlerindeki ironik dünyasını seramik tasarımlarına da aktaran Feridun Oral çalışmalarını İstanbul`daki atelyesinde sürdürmektedir.

Yapıtlarını beğendiğimiz her sanatçının, eserlerini nerede ve nasıl yaptığı hep merak konusu olmuştur. Ne düşündüklerini, gördüklerimizin onların gözünden nasıl göründüğünü, nelerin onları harekete geçirdiğini, nasıl ve özellikle de ‘nerede?’ tasarladıkları hep gizemini korur.

Feridun Oral olanca naifliğinin yanı sıra, her biri içinde bir buluş barındıran ve o buluşun benzersiz bir işçilikle bezendiği işleriyle, önce şaşırtan, sonra gülümseten, en sonunda da hayran bırakan bir sanatçı. Hemen tüm yapıtlarında, ayrıntılarda gizlendiğini tekrar edip durduğumuz mutluluğu, tek bir dokunuşla ortaya çıkarıp önümüze koyuyor. Gündelik hayatta yanından geçip gittiğimiz her obje, onun benzersiz bir doğallıkla yaptığı müdahelelerle, herkesin anlayıp sevebileceği birer sanat eseri haline geliyor.

Feridun Oral yine bizi şaşırtmaya devam ediyor ve “Meraklısına Atölyeden Temiz” adlı sergisiyle bu kez atölyesinin büyük bir kısmını, yani özelini bizlerle paylaşıyor. Sergiyi gezen herkesin koşulsuz bir şaşkınlık, merak ve hayranlık duyacağı bir ‘ilk’ ile o çok merak ettiğimiz ‘nerede?’ sorusunun cevabını canlı olarak yaşatıyor. “Her şeyim var ama hala neden mutlu hissetmiyorum?” sorusunun cevabı, 14 Aralık’tan itibaren bir ay boyunca Galeri Selvin’nin kapısının ardında gizli.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT