Fernando Botero Resim Sergisi

Tarihler: 04 Mayıs 2010 Salı ~ 18 Temmuz 2010 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2010 ~ Tem 18, 2010

Fernando Botero Resim Sergisi

Pera Müzesi 5. yılını tamamlarken, dünya sanatının yaşayan büyük ustalarından Fernando Botero’yu konuk ediyor. 21. yüzyılın en çok merak uyandıran sanatçılarından Fernando Botero 4 Mayıs - 18 Temmuz 2010 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde.

Haziran 2005’de kapılarını sanatseverlerin ziyaretine açmış olan Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, beşinci kuruluş yılını tamamlamaya hazırlanırken, yaşarken efsane haline gelmiş Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero’yu ağırlıyor.

Fernando Botero, 64 yapıttan oluşan geniş kapsamlı bir sergiyle, Türk sanatseverlerle ilk kez Pera Müzesi’nde buluşacak. Günümüz estetik anlayışına yeni bir yorum getiren Botero’nun bu sergisi sirk, boğa güreşi, Latin Amerika halkı, Latin Amerika yaşamı, ölüdoğalar ve sanat tarihinin geçmiş ustalarından uyarlamaları kapsayan altı bölümden oluşuyor.
Abartı ve fantastik olana eğilimli Latin Amerika kültürü kökeni ile Avrupa kültürünü olağanüstü şekilde birleştirerek resimlerine karakteristik bir özellik katan, 1932 Kolombiya doğumlu Fernando Botero, uzun yıllardır New York’ta ve Avrupa’da yaşamasına rağmen Latin Amerikalı ruhunda hiçbir şeyin değişmediğini, ülkesiyle bütünleşmiş birisi olduğunu ifade ediyor.

Dünya sanatının yaşayan en büyük ustalarından biri olan Fernando Botero ve eşi Yunanlı sanatçı Sophia Vari, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelecek. Botero çiftine yurt dışından, galerici, eleştirmen ve koleksiyonerlerden oluşan 100 kişiyi aşkın bir grup eşlik edecek.
4 Mayıs - 18 Temmuz 2010 tarihleri arasında açık kalacak olan Botero Sergisi için, 3 Mayıs Pazartesi sabahı Pera Müzesi Oditoryumu’nda Basın Toplantısı yapılacak.
www.peramuzesi.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT