Fragments of a Hologram Rose Sergisi

Fragments of a Hologram Rose Sergisi

Tarihler: 24 Mayıs 2019 Cuma ~ 30 Haziran 2019 Pazar

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2019 ~ Haz 30, 2019

Sanatorium, 24 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında küratörlüğünü Ludovic Bernhardt & Luz Blanco (Global)*Z’nin yaptığı, sanatçı grubu Chim↑Pom, sanatçılar Cari Gonzalez-Casanova, Erol Eskici, Luz Blanco, Sergen Şehi̇toğlu, Berkay Tuncay, Eric Arlix ve Ludovic Bernhardt’ın katılımıyla gerçekleşecek “Fragments of a Hologram Rose” adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

1977’de, William Gibson tarafından yazılan “Fragments of a Hologram Rose” adlı kısa öykü, farklı milliyetlerdeki sekiz sanatçıyı bir araya getiren bu serginin başlangıç noktasıdır. Ünlü siberpunk romanı Neuromancer’ın yazarı ve siber uzay teriminin yaratıcısı William Gibson’a, şiirsel sanrıların iletişim ağlarına bulaştığı bu yerinden edilmiş öyküye kişisel bir bakış açısı taşıyan sergimizde kısa öyküsünün başlığını kullanmamıza izin verdiği için teşekkür ederiz.

Bu kısa öyküde; görüntüler ve kaleydoskopik parçalardan oluşan politik ve anlatısal bozukluklar – hepsi gerçeğin taklitle karıştığı genel bir rahatsızlığa katılarak – üst üste konur. Sergi, William Gibson’ın edebiyatına analoji yaparak, bizi küreselleşmiş enformasyon dünyasının bir yeniden okumasının içine sokan güncel sanat eserlerini birbirine bağlar.

Türk, Fransız, Japon ve Kuzey Amerikalı sanatçılar kendilerini; görüntüler, iletişimler ve öykülerin sürekli olarak iç içe geçtiği bir makineler dünyasının karşısında konumlandırarak gerçekliği kavrayışımızı değiştiriyorlar. Metnin karmaşıklığıyla ve Brion Gysin ile William Burroughs tarafından altmışlarda denenen yaratıcı “cut-up” (kes yapıştır) sürecine çok yakın çarpıcı anlatısal parçalarıyla serbestçe etkileşim içinde bulunuyorlar.

Sergilenen işler hem anlatısal hem de görsel: metnin bazen görüntülerle yarıştığı bir tür anlatıyı yeniden ifade etmek için yan yana geliştiren edebi parçaları inceliyorlar. Bu sergi, sadece kültürümüz ya da toplumumuzu değil, aynı zamanda kuşkusuz bir “Gibsonvari” mekânın parçası olan şimdimizle de eleştirel ilişkileri yansıtan ayrışık işlerin aktardığı belli bir enerjiyi belgeliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT