Frida Kahlo ve Diego Rivera

Tarihler: 23 Aralık 2010 Perşembe ~ 27 Mart 2011 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65 Tepebaşı - Beyoğlu / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2010 ~ Mar 27, 2011

“Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” sergisi 27 Mart 2011 Pazar tarihine kadar uzatıldı !

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 20. yüzyıl sanatının Meksika ve dünyadaki en çarpıcı figürlerini; Frida Kahlo ve Diego Rivera’yı ülkemiz sanatseverleriyle buluşturan “Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” sergisi gördüğü yoğun ilgi ve talep üzerine 27 Mart 2011 Pazar akşamına kadar uzatıldı.

Sıradışı yaşamlarıyla merak uyandıran, Meksika kültürüne damga vuran eserleriyle 20. yüzyılın efsane çifti Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’nde;

“Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera”

23 Aralık 2010 - 20 Mart 2011

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi 2011 yılına, 20. yüzyıl sanatının Meksika ve dünyadaki en çarpıcı figürlerinden; Frida Kahlo ve Diego Rivera ile ülkemiz sanatseverlerinin buluşmasıyla girecek; “Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” sergisi.

Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’nde konuk olacak 20. yüzyılın efsane çifti Frida Kahlo ve Diego Rivera, yapıtları kadar özgün karakterleri, yaşam öyküleri ve merak uyandıran birliktelikleriyle de dünya kamuoyunda ilgi uyandırıyor.

Jacques ve Natasha Gelman’ın koleksiyonunda yer alan, Meksika’nın ulusal kültür varlıkları envanterine kayıtlı ve Meksika dışında çok az sayıda sergilenen 40 yapıt, çiftin en önemli eserlerinden oluşuyor.

Ülkemiz sanatseverlerini, duyulduğu ilk andan itibaren heyecanlandıran, Berlin ve Viyana’da düzenlenen ve 2010 yılına damgasını vuran Frida Kahlo Retrospektifi’nin en gözde Kahlo yapıtlarının yanı sıra Diego Rivera’nın eserlerinin de yer aldığı “Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” sergisinin küratörü Dr. Helga Prignitz-Poda.
www.peramuzesi.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT