Funda Tarakçıoğlu - Kadın, Deniz, Kuşlar ve Özgürlük

Funda Tarakçıoğlu - Kadın, Deniz, Kuşlar ve Özgürlük

Tarihler: 03 Aralık 2016 Cumartesi ~ 13 Aralık 2016 Salı

Yer: Etiler Key Art Sanat Galerisi

Adres: Nispetiye Cad. Çamlık Mevkii İhsan Aksoy Cad. Çiçek Apt. 12-1 Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 287 76 84

Web: http://www.e-sanatgalerisi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2016 ~ Ara 13, 2016

Gördüğü her şeyi resmetmekten çok onun öyküsünü vererek insanlara dokunan Funda Tarakçıoğlu, 3. Kişisel Heykel Sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Heykellerinin çoğunda kullandığı turkuaz cam blok kaideler sanatçının çok sevdiği denize ve suyun gücüne olan tutkusunu dile getirmekte, ışığı geçiren ve yansıtan cam malzemeler, sanatçının bronz figürleriyle birbirlerini tamamlamaktadırlar. Ana tema özgürlük, sanatçının her işinde karşımıza çıkıyor. Okyanusların, göllerin derinliklerinde, bulutların üzerinde, kuşların kanat detaylarında…

Datça UKKSA (Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi) dışında kişisel heykel sergisi açmayan sanatçı, İstanbul’daki bu ilk kişisel heykel sergisinde yine kadın, deniz, denizden gelen canlılar, kuşlar ve bütün bunları birleştiren özgürlük temasını kanatlar kullanarak işliyor.

Sanatçı, bronz figürlerini çoğunlukla cam bloklara sabitleyerek metalin sertliğini mavinin ve beyazın tonlarıyla yumuşatıp bizleri yazdığı öykülerin, zihninde var olup henüz yazılmamış romanların sırlarla dolu dehlizlerinde gezdiriyor. İzleyenler okyanusların, göllerin derinliklerinde, bulutların üzerinde gezinip hayaller kurarken, kanat detaylarıyla, kuşlarla vurgulanmak istenen ana tema olan özgürlük, sanatçının her işinde karşımıza çıkıyor. Heykellerinin çoğunda kullandığı turkuaz cam blok kaideler sanatçının çok sevdiği denize ve suyun gücüne olan tutkusunu dile getirmekte, ışığı geçiren ve yansıtan cam malzemeler, sanatçının bronz figürleriyle birbirlerini tamamlamaktadırlar. Mevlana’nın ülkesinde yetişmiş, mistik eğilimli sanatçı sürrealist, figüratif ve sembollerle dolu eserlerinde geçmişe göndermeler yaparken hayatın neşesini ve hüznünü birlikte yansıtıyor.

“Kendisini dönüştürebilen ve dönüştürürken de gerçekleştirebilen bir sanatçının uzun soluklu serüvenidir onun yaşamı.”

“Funda Tarakçıoğlu bir resim ve heykel ozanıdır. Çünkü gördüğü şeyi resmetmekten çok onun öyküsünü vererek gerçekleştirir. Hayatı taklit ettiği ölçüde sanatçıdır o. Taklit ettikleri de gördüklerinin eylemleri, hikayeleridir. Tabloların, heykellerin konusu yalnızca sonuna ulaştırılmış eylemler değil, bizlerde duygu uyandıracak olaylardır. Bir kedinin bakışı, bir kadının bahçede kitap okuyuşu, bir kahve molası, iki sevgilinin bir anı. Onun taklit ettikleri öyküye, şiire, felsefeye bu yüzden yakındır.”

Nispetiye Cad. Çamlık Mevkii İhsan Aksoy Sok. No 12/1 Etiler adresindeki Etiler Key Art Sanat Galerisi’ndeki sergi, 3-13 Aralık tarihleri arasında gezilebilir.

Funda Tarakçıoğlu
14.03.1955 Yılında İstanbul’da doğan Funda Tarakçıoğlu, Alman Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirip, iş gereği Almanya’ya gitti. Sanatçı Köln Volkshochschule’de sanat tarihi ve resim eğitimi aldı. Orta ve lise eğitimi sırasında Alman Kültür Merkezi’nde ve sanat çalışmalarının yürütüldüğü Tünel’deki Teutonia‘da okuluyla bağlantılı olarak farklı işleriyle yer aldı.

1978-1982 Yılları arasında Almanya’da, Berlin ve Köln’ de sanat eğitimine ve çalışmalarına devam etti. 1982 Yılında Türkiye’ye dönen sanatçı Boğaziçi Üniversitesi sanat atölyelerinde seramik, heykel ve resim çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok fuar ve sergiye katıldı.

“Katıldığı yurtdışı fuar ve sergiler arasında, Reggio Emilia, Tivoli, Vernice Euroexpoart (İtalya), Innsbruck Kunstmesse (Avusturya), Arezzo (İtalya) , Budapeşte ve Köln, Bonn (Almanya) bulunmaktadır. Düzenli olarak her yıl Art Ankara ve İstanbul Sanat Fuarı (Tüyap) yer alan sanatçı, her iki fuara da tablo ve heykelleriyle katılmaktadır. UKKSA (Knidos Uluslar arası Kültür Sanat Akademisi) sanatçısı olarak her yıl grubuyla Datça Yakaköy’de ürettikleri eserler yaz ayları boyunca sergilenmekte, kişisel heykel sergisi de ekim ayına dek akademi ziyaretçilerince gezilebilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT