Füsun Çağlayan / Dip Flora

Tarihler: 07 Nisan 2008 Pazartesi ~ 25 Nisan 2009 Cumartesi

Yer: Galeri Binyıl

Adres: Şakayık sok.Ful Apt. 45 / 2 d.2 Teşvikiye/ İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 2403445

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2008 ~ Nis 25, 2009
Ressam Füsun Çağlayan 7 – 25 Nisan 2009 tarihlerinde Galeri Binyıl’da; ‘ Dip Flora’ adı altında tuval üzerine akrilik resimleri ile bizleri buluşturuyor.

“ Hafızanın ve bilinçaltının derinlerindeki bitki örtüsü..Arketipsel motiflerin doğuda bir yerde, parlayan gümüş imgeleri.. Güller, döl yatağı, iç kanamalar vs..Güzellik, kırılganlık ve şiddet..Resmimdeki imgelerin çağrışımları olabilir. Çalışma yöntemim ise kurgu ve doğaçlamanın birlikteliği ile oluşmaktadır.

Bellek ve iç dünya öznel kodlarıyla kendi imgelerini üretir. İmgeler kendiliklerinden üreyebilirler doğaçlama tekniği ve bilinçaltının desteği ile. Nesne`nin doğasına dışarıdan bakarak gözleyen akıl ve göz yerine, O`nun içinde olmak ve bir parçası haline gelmek için seçilen doğaçlama tekniği, ressamın imgesel kurgusu ile birleşir. İmge yerleştirildiği alan içinde kavramlarını ve tüm çağrışımlarını oluşturur. Burada ressamın kavramsal dünyası ile boyanın çevrilemez kendi dili yeni bir örgütlenme içine girerler.Önemli olan görünenin çok çağrışımlı bir metaforlar toplamı olmasıdır uyumlu veya uyumsuz. Yerleştirme, bir araya getirme ve bir yığın seçimle zihinsel kurgu her an vardır; yenilenmek ve dönüşmek zorunluluğuyla. Ve boyanın rengi, dokusu simgesel çağrışımlı da kullanılabilir. Kırmızı `kan`ı anlatabilir veya kırmızı olmayan her şeyi," acı" gibi. Parçalanmış imge, bütünselliğin kaybolduğu dünyamızla örtüşüyor. Bir şairin cümlesi bana daha yakın: “İmgenin ( varlığın gölgesi) gücü belirsizliğindedir.”* (İlhan Berk ) Bitkiler biçimleriyle doğadaki canlıların akrabalıklarını hatırlatıp, cinsiyetlerin karakterlerini betimleyebildiği için seçilmiştir belki. Çiçekler evcildir ve daha çok dişilerle temaşa halindedir dersek, kadının ve ressamın bilinçaltı ‘ bitki – kadın’ özdeşliğine hazırdır.” Füsun Çağlayan.

Günümüzdeki sanat etkinliklerinin temel özelliği toplumsal hareketlere bağlı olarak gösterdiği değişikliklerdir. Sanatçının başlığından, sanatın bağımsız üretilişine ve Çağdaş Türk Resim Sanatının hangi alanlarda yapıt ürettiğine dair ipucu bulmak da olası. Sanatçı tuvalleriyle bu sergiye katılmayı tercih etti..Sanatçı; yaşadığı güncel, kendi konumuna ve durumlara ilişkin saptamaların ve göstergelerin ağırlık kazandığı yapıtlarında, kişisel deneyimlerden beslenen içsel konuları irdeliyor ve bizlerle paylaşıyor.

Galeri Pazar-Pazartesi kapalıdır. Diğer günler 11.00-19.00 açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT