Galeri Baraz

Tarihler: 16 Ekim 2008 Perşembe ~ 19 Ekim 2008 Pazar

Yer: Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı

Adres: Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı, Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2008 ~ Eki 19, 2008
GALERİ BARAZ 16 – 19 EKİM’DE CONTEMPORARY İSTANBUL ART FAIR’de GÜNCEL SANATA KAPILARINI AÇIYOR.
EMİRE KONUK “BU YALAN KİMİN” SERİSİ İLE GALERİ BARAZ GÜNCEL’de

Sanata bakışını sürekli yenileyen Galeri Baraz, Güncel Sanat’la bütünleşiyor. Galeri Baraz, Güncel Sanat’ın temsilcilerinden Emire Konuk’un eserlerini Galeri Baraz Güncel’in ilk etkinliği olarak Contemporary İstanbul Art Fair kapsamında sanatseverler ile buluşturuyor.
Galeri Baraz, yaklaşık 9000 kişinin ziyaret etmesi beklenen ve 16–19 Ekim tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek etkinlikte giriş katı ve alt katta olmak üzere 2 farklı alanda ünlü sanatçıların eserlerini sergileyecek. Giriş katındaki 100 mertekarelik alanında Bedri Baykam, Semiha Berksoy, Burhan Doğançay, Mehmet Gün, Mehmet Günyeli, Peter Halley, Yağmur Kızılok, Haluk Özden, John F. Simon, Sema Tahincioğlu gibi Türk ve yabancı sanatçıları bir araya getiren Galeri Baraz, alt kattaki 100 metrekarelik Galeri Baraz Güncel alanında da Emire Konuk’un çalışmalarını sergileyecek. Emire Konuk’un metal ve camın birleşimi ile başlayan çalışmaları, değişik malzemeler kullanarak yaptığı “Bu Yalan Kimin?” adlı sergisinin konsepti doğrultusunda “İç Yaşantılar” ve “Meditasyon Yaşantıları” adlı işleriyle sürüyor.

Emire Konuk, kabuğunu kırma devresi olarak gördüğü ilk eserlerinde, kurşunun sımsıkı sardığı cam veya kristali, bütün akıcılığıyla kendini sınırlayan metalden taşırıyor, bu akışın tadına varırcasına camın özgür hareketini izliyor ve ortaya çıkarıyordu.
Daha sonraki işlerinde, söyleminin gerektirdiği anlam doğrultusunda, çeşitli malzemeler ve hareketi (zamanı) kullanan Emire Konuk, “Bu Yalan Kimin” serisinde, doğaya ilişkin en temel sorularımızda, sosyal olaylarda ve yakın ilişkilerimizde, algılarımızın yanılabilirliği/yanıltılabilirliği sonucu, hep yorumlara dayanarak yaşama zorunda olduğumuzu fark etmenin yarattığı güvensizliği bize birebir yaşatan işler sergiliyor.

Emire Konuk’un çalışmalarında, var oluşumuzun, duygularımızın geçiciliği, şaşırtıcılığı, gerçeğin kayganlığı hatta yokluğu, her birimizin kendi gerçeğini seçmeye, evrenimizi yeniden kurmaya, var etmeye zorunlu olmamız ve bu seçimi çevremizdekilerle paylaşmanın neredeyse imkânsız oluşu, pırıltılı, şaşırtıcı bir üslup ile görsel anlatıya dökülüyor. “Bu Yalan Kimin” konsepti doğrultusundaki son çalışmaları “İç Yaşantılar” ve “Meditasyon Yaşantıları” serileri Emire Konuk’un kendi yalanını seçmiş olmanın huzurunu yansıtan ürünler olarak bu sergide yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT