Galeri InSitu Karikatür Ustası Kemal Aratan`ı Ağarlayacak

Tarihler: 05 Şubat 2010 Cuma ~ 26 Şubat 2010 Cuma

Yer: Galeri InSitu

Adres: Susam Sk. Kadife Palas Apt. 15/1 Cihangir / Beyoğlu - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 02 20

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2010 ~ Şub 26, 2010

Galeri InSitu, mart ayında Türk mizahının usta karikatüristlerinden Kemal Aratan’ı sanatseverlerle buluşturacak. Aralık ayında açılan ve ilk sergisini dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Phillippe Pache ile gerçekleştiren Galeri İnSitu, Türkiye’de mizah dergiciliğinin çığır açmasında büyük emeği olan Kemal Aratan’ın ‘Gelip Geçerken’ adlı sergisine 5 – 26 Mart 2010 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Galeri InSitu Kemal Aratan’ın basılmış eserlerinin orijinallerini sergilemenin yanı sıra, satın alma imkânı sunmasıyla da Türkiye’de bir ilke imza atmış olacak.

‘İhtiyatsız Adam’ karakteriyle resimli roman tarihine bir kült olarak adını yazdıran Kemal Aratan’ın, 1984 -2009 yılları arasında Gırgır, Limon, Pişmiş Kelle, Leman gibi haftalık ve aylık mizah dergilerinde yayımlanan eserlerinden bazıları Galeri InSitu’daki ‘Gelip Geçerken’ adlı sergide yer alacak.

Ünlü karikatürist Oğuz Aral’a göre, çizgi sanatında 100 yılda bir gelen ‘kuyruklu yıldız’ olan Kemal Aratan, Gırgır’a başladığı ilk gün kendisine köşe verilen ender çizerlerden biri olma özelliğini taşıyor. Asıl patlamayı Gırgır dergisinden ayrıldıktan sonra bir grup arkadaşıyla kurduğu Limon dergisiyle yapan Aratan, burada avangart, alışılmadık, şaşırtıcı roman ve öykülerle adından söz ettirdi. Limon’un en güzel kapaklarına ve politik karikatürlerine mükemmele ulaşan çizgileriyle imza atan Kemal Aratan, komik karikatürleriyle de çocuksu dünyasını yansıtmaya devam etti. Gırgır ve Limon’un ardından Dıgıl, Avni, Leman, Pişmiş Kelle ve Hürriyet’te çalışan Aratan, halen Leman dergisinde Gatana Köşesi’ni çiziyor, Leman ve LeManyak kapaklarına adını yazdırıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT