Garanti’nin Desteğiyle; PARK: Bir İhtimal

Tarihler: 21 Haziran 2010 Pazartesi ~ 31 Temmuz 2010 Cumartesi

Yer: Nişantaşı Cumhuriyet Parkı

Adres: Nişantaşı, Şişli İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 21, 2010 ~ Tem 31, 2010

Kentin ve kamusal alanın sosyopolitik boyutlarını odağına alan PARK: Bir İhtimal başlıklı sergi, Garanti Bankası’nın desteğiyle, Nişantaşı Cumhuriyet Parkı’nda İstanbullularla buluşuyor. Sanatçıların, parkların ne olduğu ve ne olabileceği konulu yapıtlarını bir araya getiren “PARK: Bir İhtimal”, her gün içinden geçip gittiğimiz mekanların öykülerini anlatıyor. Küratörlüğünü Can Altay’ın üstlendiği sergide, kentin bir parçası olan park, hem kente dair ipuçları barındıran, hem de kentle ilgili anlamların üretilebileceği bir alan olarak ele alınıyor.

Sergi, karmaşık bir ekosistem olan “kent” ve onun alt sistemlerinden “park”ı anlayarak, başka bir ihtimal üzerinden yeniden üretilmesi, kamusal alanın üretken bir sosyal alan halinde kurgulanarak yaşama dahil edilmesi kaygısını taşıyor. “PARK: Bir İhtimal” ayrıca, sınırlı kaynaklarla, kendine yetecek düzeneklerin nasıl çalışabileceğine dair tezler de üretiyor.

Sergide; Ceren Oykut’un “Mayıs’ta ve Temmuz’da Nihori” adlı işi; Sinek Sekiz’in kendi kendine yeten ve sudan başka bakım gerektirmeyen, ilaçsız, desteksiz “Kent Bostanı”; Nils Norman’ın “Kamusal Çalışma ve Oyun Alanı Heykeli İstanbul” adlı yapıtı; çimleri yürüyüş yoluna taşıran “Çimenler”; park sakinlerine oturma alanı sunan “Ahşap Tünek” ve parkı olduğu gibi yaşayanların, parktan geçinenlerin, gelip geçenlerin hikayelerinin dinlenebileceği “Dinle-Gez” yer alıyor.

Sergiyle ilgili bilgi veren Küratör Can Altay, “Kentin sıkıntıları ve kamusal alanın daralmasından, doğa-kültür arası yapay ayrımlara kadar giden evrensel sorunlarla uğraşmanın yolunun, faal ve müdahil olmaktan geçtiğine kanaat getirdik. Sonuç olarak bu sergi, parkın ne olduğuna ve neler olabileceğine dair tezler üretiyor. Fakat bunları yazarak değil de yaparak öneriyor. Açıkta, herkesin geçtiği, kullandığı bir parkta, sadece görülmeye değil; kullanıma açık, kullanıldıkça anlam kazanan ve kendi yaşam döngüsüne sahip birtakım yapıtlarla tezlerini üretiyor ve öneriyor.” dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT