Gazi Sansoy - Biz Kimiz?/Who Are We?

Tarihler: 12 Nisan 2013 Cuma ~ 12 Mayıs 2013 Pazar

Yer: İlayda Sanat Galerisi

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No: 37 Harbiye Mh. Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 12, 2013 ~ May 12, 2013

Galeri İlayda 12 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında Gazi Sansoy’un “Biz Kimiz?” isimli solo sergisine ev sahipliği yapacaktır. “Biz Kimiz?” isimli sergide Sansoy’un “Yüzsüzler” ve “Minyatürler” serilerinin son dönem tuval üzeri yağlıboya çalışmaları sergilenecektir.

Gazi Sansoy’un “Biz Kimiz?” isimli solo sergisinde kurguladığı; Levni dönemi Osmanlı toplumunun insan tipleri, mimarisi, gemileri ve nesneleri ile birlikte, 16-19. Yüzyıl Batı Avrupalı ünlü ressamların tablolarından dekupe edilmiş süvariler ve piyadelerdir. Batı resminin önemli tablolarından yola çıkarak Gazi Sansoy’un resimlerine vasıl olan ve Doğu-Batı karışımı bir sirki andıran tüm bu insan figürleri karmaşası ile Sansoy’un anlatmak istediği; temelinde II. Viyana kuşatmasına kadar uzanan bir ezikliği veya Tanzimat’la başlayan bir batılılaşma modernleşme ve bunun Cumhuriyet ile ve devrimlerle en üst seviyeye yükselip şu son 10 yılda tekrar yüzümüzü iyice doğuya ama “çıkarlarımızı” batıya ve daha da çok Amerika’ya çevirdiğimiz son derece iki yüzlü bir yönetimle kurgulanmaya çalışılan toplumumuzdaki çarpıklık ve zıtlıkların en üst seviyeye ulaşmış olması durumudur.

Sansoy “Minyatür” serisi resimlerinde kürk için öldürülen hayvanlar, boğa güreşleri, Filistin halkına özgürlük veya adaletsizlik gibi insan veya hayvan hakları konularında dolaylı dolaysız politik mesajlar veriyor.

“Yüzsüzler” serisi resimlerinde ise Rönesans dönemi resimlerini sadece vücutları yok edip pop renklerle boyayarak klasik ve çağdaş renk ve kompozisyon zıtlığını oluşturuyor. Sansoy İsa, Meryem, havariler ve mitolojik imgelerin tamamen o dönem koşullarıyla sanatçılar tarafından resmedildiğini( ya da resmettirildiğini ), aslında her birinin o resmi yapan sanatçının yani insanın düş gücü olduğunu dolayısıyla aslında o imgelerin gerçek olmadığını ve zaten olamayacağını böyleliklede aslında tamda “Yüzsüzler” adını hakedecek resimler olabileceğini düşünüyor.

Görsel dilleri ve kurguları oldukça farklı olan iki seriyi paralel olarak birkaç yıldır götüren Gazi Sansoy’un son dönem tuval üzeri yağlı boya resimlerini 12 Mayıs’a kadar Galeri İlayda’da izleyebilirsiniz.

Galeri Pazar günleri hariç, her gün 10:00 ile 19 :00 arasında açıktır.
Galerimizin altında ve karşısında otopark mevcuttur.

www.galleryilayda.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT