‘‘Geçiş Dönemi’’ Resim Sergisi

‘‘Geçiş Dönemi’’ Resim Sergisi

Tarihler: 07 Aralık 2019 Cumartesi ~ 18 Aralık 2019 Çarşamba

Yer: VENÜS Sanat Galeri

Adres: Mustafa Kaya Sokak Kopa Apt. No:2/A Göztepe Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 565 35 72

Faks: 0216 565 35 47

Web: http://www.venussanatgalerisi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2019 ~ Ara 18, 2019

Venüs Sanat Galerisi’nde Kemal Urgenç’ in kişisel resim sergisi, 7 Aralık 2019 (Cumartesi) tarihinde saat: 15.00’ de açılışı yapılacaktır. ‘‘ Geçiş Dönemi ‘‘ isimli yağlıboya resim sergisinde, sanatçının 25 adet eseri sergilenecektir. Sergi 18 Aralık 2019 tarihine kadar açık kalacaktır.

Matematikçi ve düşünür Thales’e göre; su, kendisi değişmeyen fakat diğer bütün var olanların kendisinden doğup yine kendisine döndüğü ana maddedir. Aristoteles’e göre ise bu görüş bir yandan deneyime bir yandan da mitolojiye dayanır. Suyun her şeyin kökeninde bulunmasını deneyime dayanan açıklama her şeyin nemlilikten beslenmesi ve hayatın sudan kaynaklanmasıdır.

Suyun köken olarak kabul edilmesinin mitolojik temelleri ise yeryüzünün su üzerine bulunması anlayışının dayandırıldığı Okeanos’un ilgili söylencedir. Bu anlayışa göre Okeanos, dünyanın başlangıcında bulunur. Okeanos’un kızları ise insanların hayat güçlerini tazelemesini sağlarlar. Birbiriyle ilişkili bu iki söylencenin yanı sıra geçmişte yaşayanların ve kahramanların Okeanos’un bir kolu olan Styx üzerine yemin ediyor olmaları da suyun kutsal kabul edildiğinin göstergelerinden biri olarak belirtilir.

Ayrıca Thalse’e göre yeryüzü, bir tahta parçası gibi suyun üzerinde yüzmektedir.

Yaşamın başlangıç kaynağı su olduğu konusunda hiç şüphe yoktur. Pek çok düşünür suya eğilir, güzelliği, temizliği onda arar ve bulur. Mevlana ‘nın dediği gibi ‘‘Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi berrak, su gibi yararlı, su gibi yaşam kaynağı, su gibi bitmez, bardağın içine sığdır ki girebilmeyi öğren. İnsan damarlarına ’’yaşam ver, vazgeçilmez ol ‘‘

Hayatımızdaki geçiş dönemlerini kabaca, çocukluk, gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık gibi bölümlerden bahsedebiliriz. Oysa hayatımız uzun geçiş dönemlerinin bütünüdür. Ve bu geçişler doğal bir hayatın sonucudur. Ancak burada söz konusu olan bir irade tavrı sonrası gördüğümüz geçişlerdir. Durgun bir suyun içinde dolanırken endişelerin, umutsuzlukların yok olduğu heyecan, mücadele ve duygu, düşüncelerinin yüksekliği bir geçiş süreci, bizi coşkulu yeni bir bahar dönemine taşıyacaktır.

Yaşamında tam bu kıyısında sıradanlığı tekrar eden ve var olanı korumaya dönük düşünceler yerine yeniyi, değişimi, gelmekte olanı görerek bir kabuk değiştirme çabası içinde olmak, gerçekten çok anlamlıdır. Bu geçişler iş, eş, yer değişiklikleri, duygusal değişiklikler, mutluluk arayışları, siyasal tercihler, toplumsal değişiklikler gibi hayatta nereye varmak istediğini bilen geçişler yaşarız. Bu sınırlarını zorlayan, yeni doğacak bir hayatın güzelliklerine, umutlarına yelken açan mücadelelerin ve istediğimizin sonuçlarıdır.

Daha güzel bir yaşam için, bir balık iken, bir çiçeğe, bir çiçek iken bir kuşa, kelebeğe geçişler yapan bir yaşam düşleyebiliriz. Hayat bize bu fırsatları, geçişleri her zaman sunmaktadır. Bu romantik, ütopik bir istek değil. Gerçekçi bir davet.

Ülkemizde siyasi geçmişimiz hayatımız gibi uzun yıllar saltanattan cumhuriyette demokrasimiz tek partili dönemden, çok partili döneme inişli çıkışlı çalkantılı geçiş dönemleri içinde yaşamıştır. Sonraları ara rejim dönemleri, soğuk savaş dönemlerinden, küresel yenidünya düzenleri olmak üzere farklı geçiş dönem içinde bulunduğumuzu gözlemliyoruz. Tüm yaşananlar bizde karanlıktan aydınlığa bir geçişte bize umut dolu bir insanlığı ve geleceğe varma isteğimizi, inancımızı arttırıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT