Gerçekle Kurgunun Birbirine Geçtiği Sergi

Gerçekle Kurgunun Birbirine Geçtiği Sergi

Tarihler: 21 Mart 2017 Salı ~ 04 Haziran 2017 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 21, 2017 ~ Haz 4, 2017

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde sergilenen Roger Ballen Retrospektifi’ne sanatseverlerin ilgisi devam ediyor. Çağdaş fotoğraf sanatının en sıradışı ve üretken fotoğrafçılarından olan Ballen’ın sergisi, sanatçının 1980’lerden günümüze yaptığı üretimlerin izini sürüyor

Eiger Sanat ve Fotoğraf Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen “Roger Ballen: Retrospektif” adlı sergi, gerçekle kurgunun fotoğraf sanatındaki karşılıklarını alt üst eden Ballen’ın çok sayıda çalışmasına yer veriyor. Erken tarihli çalışmalarında belgesel fotoğrafçılığı geleneğini izleyen Ballen, zamanla kendisinin “ballenesk” diye nitelendirdiği benzersiz bir üslup geliştirir. Yapıtlarında çizim, resim, kolaj ve heykel tekniklerinden de yararlanan sanatçı, çok disiplinli olmakla birlikte, fotoğraf köklerine derinden bağlı, yeni bir estetik meydana getirir.

Küratörlüğünü Demet Yıldız’ın yaptığı sergi; “Dorps”, “Platteland”, “Yabanülke”, “Gölge Oda”, “Misafirhane”, “Kuş Sığınağı” ve “Hayaletler Tiyatrosu” serilerinden bir seçkiden oluşuyor.

Bit pazarından Ballenesk Oda’ya
Sanatçının İstanbul’daki bit pazarlarından topladığı eşyalarla kurguladığı “Ballenesk Oda” adlı yerleştirmesi de serginin en çok ilgi gören yapıtlarından biri.

Çağdaş fotoğrafçılık alanında 21. yüzyılın en önemli isimlerinden Roger Ballen’ın Türkiye’deki ilk sergisi 4 Haziran’a kadar İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT