Görmediğimiz Türkiye / National Geographic Türkiye 10. Yıl Sergisi

Tarihler: 11 Mayıs 2011 Çarşamba ~ 11 Haziran 2011 Cumartesi

Yer: Karaköy – Tophane Antrepo 3

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi Liman İşletmeleri Sahası Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 356 19 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2011 ~ Haz 11, 2011

National Geographic Türkiye dergisi 10. yaşını “Görmediğimiz Türkiye“ fotoğraf sergisiyle kutluyor. Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından biri olan ESET’in sponsorluğunda gerçekleşen sergide 123 yıllık National Geographic arşivinden seçilen 100 Türkiye fotoğrafı yer alıyor.

Bugüne dek gün ışığına çıkmamış fotoğraflardan oluşan “Görmediğimiz Türkiye” sergisi, Osmanlı’nın son döneminden Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan dönemi kapsıyor. Fotoğraflar Türkiye’nin çeşitli yerlerine seyahatlar gerçekleştiren National Geographic fotoğrafçılarının bakışlarıyla dönemin yansımasını ortaya koyuyor. Fotoğrafçıların resimlere ilişkin notları ve anıları ise sergiye ayrı bir zenginlik katıyor.

Serginin kaynağı olan National Geographic Fotoğraf Arşivi, 8 milyonu kart baskı toplam 11.5 milyon fotoğraftan oluşan koleksiyonuyla dünya tarihine ışık tutuyor. Arşivin büyük bölümünü National Geographic fotoğrafçılarının dergide yer almayan fotoğrafları oluşturuyor. Sadece bir konu için yıllarını sahada harcayan tecrübeli fotoğrafçıların çektiği binlerce kare içerisinden çok kısıtlı sayıda fotoğraf dergide yer bulabiliyor. Geriye kalan binlerce kare ise National Geographic’in fotoğraf arşivinde çok özel koşullarda saklanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT