Greg Constantine - Exiled To Nowhere: Burma’s Rohingya

Tarihler: 04 Temmuz 2015 Cumartesi ~ 30 Temmuz 2015 Perşembe

Yer: Galata Fotoğrafhanesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 4, 2015 ~ Tem 30, 2015

Derhâl Basına Sunulacaktır:Tanınmış belgesel fotoğrafçısı Greg Constantine tarafından hazırlanmış Exiled To Nowhere: Burma’s Rohingya adlı fotoğraf sergisi 04 – 30 Temmuz 2015 tarihlerinde İstanbul, Türkiye’de Galata Fotoğrafhanesi bünyesinde görücüye çıkıyor. Sergi, Burma’da yaşayan vatansız Rohingyalı halka karşı yapılan zulüm ve insan hakları ihlallerine dikkati çekiyor.

Rohingyalılar hakkında
Dünyanın en çok zulüm gören halklarından biri olarak tanınan Rohingyalılar batı Myanmar (Burma)’nın Rakhine Eyaletinden Müslüman bir azınlıktır. 1982 senesinde vatandaşlıktan çıkarılan Rohingyalılar bu tarihten beri vatansız bir halk olarak yaşamlarını sürdürmüştür. Rohingyalılara karşı on yıllardır sürdürülen ayrımcı politikalar, temel haklardan mahrum bırakma ve sayısız insan hakları ihlalleri yüz binlerce Rohingyalının istenmedikleri ve hor görüldükleri anavatanlarından kaçmalarına ve az da olsa koruma veya sığınma aramalarına yol açmıştır. 2012’de Burma’da yaşanan toplumsal şiddet olayları Rakhine genelinde birçok Rohingyalı halkı yerle bir etmiş ve 140,000’ü aşkın Rohingyalının ayrılmış ve tecrit edilmiş bir biçimde seyahat etme, iş bulma, okula gitme veya yeterli sağlık hizmetlerine erişimden mahrum bırakıldıkları ülke içi mülteci kamplarına alınmalarına yol açmıştır. İnsan hakları grupları yaşanan bu durumu etnik arındırma ve insanlığa karşı suçlar olarak tarif etmektedir.

Greg Constantine hakkında
Greg Constantine Güneydoğu Asya’da yaşayan Birleşik Devletlerden bir fotoğrafçıdır. Constantine’in çalışmaları Pictures of the Year International, NPPA Best of Photojournalism, the Human Rights Press Awards, Society of Publishers in Asia Awards, Days Japan ve the Allard Prize for Photography tarafından tanınmıştır. Asia Society tarafından her yıl verilen Osborn Elliot Asya’da Gazetecilik Ödülünü paylaşmıştır. Bu sergi, Exiled To Nowhere: Burma’s Rohingya adı altında düzenlenen uluslararası sergi dizisinin bir parçasıdır. Sergiler daha önce Londra, Canberra, Washington DC, Brüksel, Jakarta, Bangkok, Tokyo, Yogyakarta, Geneva, Kuala Lumpur ve en son olarak New York City’de görücüye çıkmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT