Gülbin Koçak ’Sarmaşık Zamanlar`

Tarihler: 09 Nisan 2011 Cumartesi ~ 06 Mayıs 2011 Cuma

Yer: Onmara Atölye Galeri

Adres: 36.Ada, Ata 2/4, No:40, Ataşehir, İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 629 00 27

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2011 ~ May 6, 2011

Uzun süre baskı resim çalışmalarında bulunan sanatçı Gülbin Koçak tahta baskıdan gravüre, linolden gofre baskılara kadar uzanan değişik tekniklerle gerçekleştirdiği, birbirinden zevkli eserleri ile bu defa 9 Nisan- 6 Mayıs tarihleri arasında Onmara Atölye Galeri’de sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Konu olarak kadın teması üzerinde yoğunlaşan sanatçı görüşlerini şöyle dile getiriyor‘’Kadının toplumdaki yerini, duruşunu ve tavrını anlatmaya çalışıyorum. Güncel olanı anlamak ve anlatmak için tarihsel perspektifin de önemli olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle bir anlamda “çağlar boyunca kadın” imgesini kristalize etmeye çalışıyorum. Hızlı dönüşümler ve değişimler içinde sanki hiç değişmeyen özler de var ve sanatın amaçlarından birinin bu özlerin yakalanması ve ifadesi olduğuna inanıyorum.’’

9 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek son sergisinde Gülbin Koçak’ın farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirdiği 30 adet baskı resmi bulunmaktadır. Eserlerin herbiri sanatçı tarafından basılıp, sınırlı sayıda imzalanmıştır.

Biçimsel olarak birbirinden zengin dokular kullanan, estetik açıdan görsel değerleri oldukça etkileyici işler oluşturan sanatçı eserlerinin içerikleri ile ilgili duygularını şöyle dile getiriyor; ’’Kompozisyonlarımda, hem diğerlerinin varlığından haberdar, belki onlarla benzer ya da aynı yazgıları paylaşan, belki onlarla sorunları da olan, ama bunları aşmaya çalışarak, varlığını hem tevazu içinde ama hem de onurla hissettiren kadını vermeyi hedefliyorum.

Duyarlılık ve kırılganlık da bu kadının özellikleri arasında olabilir, ama direnç ve dayanıklılık da onun özellikleri arasındadır, dayanışma ve hoşgörü de. Geçen zamanla ve anlık sorunlarla sürüklenmemek ve gündelik devinimi aşan dingin duruşa ve derinliğe ulaşmak, antik kadınla modern kadını birleştiren ana çizgiler olabilir.’’

Çalışmalarını Eskişehir’de sürdüren sanatçı 1991 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1993 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini, 1996’da Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sanatta Yeterlilik programını bitirdi. 2003’de doçent, 2009’da profesör oldu. 2002 Uluslararası Ex libris Yarışması’nda birincilik ödülü,1991 Marmara Üniversitesi Özgün Baskıresim Yarışması’nda başarı ödülü aldı. Sanatçı “Alfred Hrdlicka”adıyla bir kitap yazdı.

Yurtçi ve yurtdışında birçok kişisel sergiler açan sanatçının, 2010 Kültür Merkezi Glasshaus, Derneburg- Almanya sergisine ilişkin, eleştirmen Martin Ganzkow şöyle yazdı.’’Gülbin Koçak, sade formlardan hareketle arkaik resimler oluşturuyor. siyah –beyaz gravür çalışmasında, açık fon üzerinde siyah bir kuş, birçok tekerlek ve bir yüz, doğanın, tekniğin ve insanın derin birlikteliğini sembolize ediyor. Başka bir resimde kadın figürleri beyaz kabartma bir yıldız etrafında, hem her biri kendi başına, ama hem de hepsi harmonik bir bütün oluşturarak dansediyorlar.’’

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT