Güliz Korkmaz Tirkeş’in Nefes Seramik Sergisi

Tarihler: 14 Nisan 2015 Salı ~ 02 Mayıs 2015 Cumartesi

Yer: Derinlikler Sanat Merkezi

Adres: Teşvikiye Cad. Nar Apt. No:59 Kat:2 D:2 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 82 55

Web: http://http://www.derinliklerart.com

E Posta: info@derinliklerart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2015 ~ May 2, 2015

Derinlikler Sanat Merkezi, 9 Nisan - 2 Mayıs 2015 tarihleri arasında Güliz Korkmaz Tirkeş’in ‘’Nefes’’ isimli seramik sergisine ev sahipliği yapıyor.

Tirkeş’in seramik çalışmalarının ortak noktası, konu aldıkları farklı yoğunluklardaki etkileşimlerdir. Parçalar, gerek birbirleriyle, gerekse sadece etkileri ve izleri görülen başka bir etkenle karşılaşma halindedirler. Çalışmaların her biri de bu etkileşimlerden seçilen birer anın, sürecin ve/ya oluşun kesiti gibidirler. Bu anlarda parçalar bazen sadece birbirlerine etki ederken, bazen de hem birbirleriyle, hem de dıştan gelen bir etkiyle biçimlenirler.

NEFES sergisi yine bu etkileşim ve karşılaşmalardan anlar sunuyor, yoğun dokulu, büyük kuvvetler altında belirgin bir şekilde ezilmiş duran biçimlerle, hafiflemiş izler ve temaslar taşıyan formları bir araya getiriyor. Tirkeş, çalışmalarında önce ve sonrayı bağlayan, ilişki kurduran bir ‘an’ı arıyor. Bu an, aralık ya da nefes, aslında bütün süreci ve ilişkiyi gözler önüne seriyor. Bazı çalışmalarda karşılaşmanın taraflarından biri yoğun, sert bir kuvvetken, bazılarında bir nefes gibi hafif ve yumuşak oluyor. Bazı çok parçalı çalışmalarda bütün parçaların bir arada bir dış etkiye maruz kalışını ve aynı zamanda o etki altında birbirleriyle ilişkilerini görebiliyoruz. Dolayısıyla ‘nefes’ hem bir an’ı, hem bazı etkileşimlerin bir tarafı olan yumuşak esintiyi, hem de etkileşimlerin öznesi olan her bir ruhu temsil eden bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Bazen sert bir kuvvet altında biçimlenmiş eşsiz bir özne, bazen de kalabalıklar içinde savrulan ve kendine yer açmaya çalışan bir parça…

Tirkeş’in çalışmalarında yer verdiği bu karşılaşmaları görmek için 9 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT