Gülseren Südor - Özgürlük Üzerine Allegoriler

Tarihler: 02 Mayıs 2013 Perşembe ~ 26 Mayıs 2013 Pazar

Yer: Galatea Art

Adres: Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. No: 12/3 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 33 20 - 0212 245 80 38

Faks: 0212 244 31 45

Web: http://http://www.galateaart.com

E Posta: info@galateaart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2013 ~ May 26, 2013

Galatea Art Gallery, 2 – 26 Mayıs Tarihleri Arasında, Gülseren Südor'un “Özgürlük Üzerine Allegoriler” İsimli Resim Sergisine Ev Sahipliği Yapacak.

Sanatçının güncel çalışmalarının yer alacağı sergi için Gülseren Südor “Her canlının doğduğu andan itibaren evrenin düzenine ayak uydurabilmesi için sahip olması gereken özgürlüklerin, özellikle aklının yönetiminde olan insanlar için çok önemli olduğuna inanarak; Bu sergimin konseptini “Özgürlükler Üzerine Alegoriler” olarak saptadım.” diyor ve devam ediyor:

“Son kişisel sergimi açtığım üç yıl öncesi ve sonrasında sanatsal kancamı ve enerjimi; insanı yaşamsal şaşkınlıktan kurtaran, yolunu aydınlıkta bulmasını sağlayan özgürlük kavramına takıp yönelttim. Özgürlük kısıtlamalarının ruhun doğa ile çelişkisi olduğunu bildiğimde, özgürlükleri ifade etme yolunda başrolü; erkek egemen toplumlarda özgürlükleri kısıtlanan kadınlara verdim.

“Doğaya aykırı olarak, kadınlara dönük bir tür sözü ve özü ortalıkta gözükmesin düşüncesi ile paketlenip rafa kaldırma eylemlerine, diretmelere dikkat çekmek üzere resimlerimi oluşturdum. Diğer yandan da resimlerimde uzun yıllardır vazgeçemediğim tüm dünyada özgürlüğün simgesi olan kuşları, kah özgürce tek başlarına gökyüzünde süzülürlerken, kah kanatlarını kadınlara ödünç vermiş halleri ile kullandım. Ama en önemlisi yine özgürce yaşamın kendileri için alıp-verdiklerini izleyen kadınları, en doğal halleri ile yani çıplak olarak resmettim ki saklanacak, gizlenecek doğa dışı bir yanları olmadığını izleyenler görsünler diye.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT