Güneşin Sustuğu Yer

Güneşin Sustuğu Yer

Tarihler: 09 Kasım 2019 Cumartesi ~ 07 Aralık 2019 Cumartesi 11.00 – 19.00

Yer: Galeri Bu Pavillion

Adres: Şahkulu Mah., Serdar-ı Ekrem Sok. No:11, Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 9193

Faks: 0212 243 9194

Web: http://www.galeribu.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2019 ~ Ara 7, 2019

“Cehennemin sınırları yoktur, kendine ait bir yeri de yoktur, Bulunduğumuz yerdir cehennem ve cehennem neredeyse biz de oradayız. “ Dr. Faustus, Chritopher Marlowe

Galeri Bu 09.11.2019 – 07.12.2019 tarihleri arasında, Aykut Öz’ün “Güneşin Sustuğu Yer” isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

“Güneşin Sustuğu Yer” sergisi, Aykut Öz’ün geniş bir zaman aralığına yayılan üretim sürecinde heykel, resim, video, stop motion ve mekâna özgü yerleştirmelerinden oluşan kapsamlı bir sergi olarak izleyiciyle buluşuyor. Öz sergide, cehennem imgesini sanat tarihi, gündelik hayat, felsefe ve bellek bağlamlarında yeniden masaya yatırarak kendi cehennemini yaratıyor ve hem kişisel hem de toplumsal sorunsalların üzerine mizahi ve eleştirel bir dil kurguluyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde uzun yıllardır sahne ressamı olan Öz, özellikle malzeme kullanımı konusunda oldukça zengin bir dile sahip. Kimi zaman buluntu objeler üzerine, kimi zaman bronz bir heykelde kimi zamansa kağıttan ürettiği 3 boyutlu heykelleriyle izleyiciye tanıdık nesne ve mekanlar yaratarak cehennemde meraklı ve tekinsiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Aykut Öz sergiyi;
“Cehennemi yapılan kötülüklerin cezasının çekildiği mistik bir öte dünya, insanüstü bir cezaevi olarak değil de, ben ve dış dünyanın etkileşimiyle oluşan olumsuz haller ve durumlar için kullanmaktayız çoğunlukla. Savaşlar, cinsel istismarlar, yalanlar, dolandırıcılıklar, din istismarları, hayvan istismarları ve bunlara ekleyebileceğimiz daha birçok bize insana özgü kötülük örnekleri yaşamımızı cehenneme çevirmek için yeterlidir aslında. Ama biz tüm bu kötülüklerle yaşamaya öyle alışmışızdır ki, genellikle kısa tepkiler vermek dışında bir edimimiz olmaz. Bizim için gerçek cehennemler küçük öznel hayatlarımızın içindedir. İş, eş, okul, yemek, arkadaş, patron, işçi, memur, ayakkabı, otomobil vs vs, say sayabildiğince. Statü savaşlarından tut da ayağı vuran ayakkabıya kadar bir çok unsur cehennem eder bize hayatı. Bütün bu cehennemlerden uzaklaşmak adına yapay cennetlerde buluruz avuntuyu; AVMler, marketler vs vs, kısacası para harcayıp rahatlayabileceğimiz mekanlardır bunlar. Ve aslında büyük cehennemin sponsorları oluruz, bu düzenin içinde düşe kalka, yuvarlanır gideriz. Dante ve Rodin'in izinde...” şeklinde tanımlıyor.

1995 yılında Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nde öğrenimini tamamlayan Aykut Öz, 2010 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sahne dekorasyonu, stop-motion canlandırma, resim ve heykelle ilgili çeşitli projelerde yer aldı. Bugüne kadar dokuz kişisel sergi açtı. Sanat Kurumu tarafından 2016 yılı için heykel dalında yılın sanatçısı seçildi. Şu anda heykel, resim ve canlandırma çalışmalarının yanı sıra Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde sahne ressamı olarak görev yapmakta ve Başkent üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi , Çizgi film Animasyon bölümünde stop motion animasyon derslerine girmektedir.

“Güneşin Sustuğu Yer” 9 Kasım – 7 Aralık tarihleri arasında, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Açılış: 09.11.2019 / Cumartesi | 18.00 – 21.00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT