Güzeşte - Ayşe Hilal Ateş, Çağla Sel, Damla Yalçın

Güzeşte - Ayşe Hilal Ateş, Çağla Sel, Damla Yalçın

Tarihler: 07 Aralık 2018 Cuma ~ 12 Ocak 2019 Cumartesi

Yer: Mixer Arts

Adres: Mumhane Caddesi No:46-50 Kat 0 - 1 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2018 ~ Oca 12, 2019

Mixer, 7 Aralık-12 Ocak tarihleri arasında üç kadın sanatçının yer aldığı Güzeşte isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçılar, iç seslerine odaklanırken öz benliklerine ulaşmak için geçmişten referans aldıkları nesneleri sanat pratikleri ile yeniden yorumluyorlar.

Güzeşte: Farsça [sıfat] Geçmiş, geride kalan

Gorchakov Tarkovsky Nostalghia’sında konuşulmayan hislerin unutulduğundan bahseder. Belki de o hisleri tarihe yazmak ve unutmamak için sürekli onlara tutunmaya çalışırız. Stefan Zweig’ın Geçmişe Yolculuk kitabında dediği gibi nasıl canlıların toprağın besleyici gücüne ve gökyüzünün canlı ışığına ihtiyacı varsa, düşlerin de duygulu ve canlı bir desteğe ihtiyacı vardır. İşte bu nedenle geçmişin arkada kalmasına izin vermemek adına, geçmişe ait olan birkaç anı hep bizimle kalır. Bize kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi hatırlatan fısıltılarına kulak vererek yaşamımıza devam ederiz. Çoğu zaman nesneler aracılığı ile bu bağlantıyı canlı tutarken, bazen bir mezar taşı bile bu işlevi görebilir. Sergide, sanatçıların kullandıkları nesneler ile geçmişlerine doğru bir bağ kurduklarına ve onun iyileştirici gücüne inandıklarına tanık oluyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT