Hafızayı Harekete Geçirmek: Kadınların Tanıklığı”

Tarihler: 09 Eylül 2014 Salı ~ 03 Ekim 2014 Cuma

Yer: DEPO / Tütün Deposu

Adres: Lüleci Hendek Cad. No:12 Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 02122923956

Web: http://http://www.depoistanbul.net

E Posta: depo@depoistanbul.net

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 9, 2014 ~ Eki 3, 2014

Küratörlüğünü Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ayşe Gül Altınay ve Işın Önol’un üstlendiği sergi, 3 Ekim 2014 tarihine kadar Depo’da görülebilecek.

Türkiye’den ve dünyadan kadın sanatçıların çalışmalarının yer aldığı sergideki feminist yapıtlar, hafızayı direniş politikalarının bir parçası olarak tasavvur ederken, geniş bir coğrafyaya yayılmış, geçmişteki ve süregiden şiddete dair tanıklıkları ve anıları toplumsal değişim mücadelelerini desteklemek üzere, resmî yaklaşım dışında kalan tanıklık ve anma biçimlerini öne çıkararak seferber ediyor.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu, Columbia Global Centers l Turkey ve Columbia Üniversitesi Toplumsal Değişim Çalışmaları Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Eylem İçin Hafızayı Harekete Geçirmek atölye programı çerçevesinde, “Hafızayı Harekete Geçirmek: Kadınların Tanıklığı” başlıklı sergi Depo’da sanatseverlerle buluşuyor.

Küratörlüğünü Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ayşe Gül Altınay ve Işın Önol’un üstlendiği sergi 3 Ekim 2014 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Sergide Gülçin Aksoy, Hera Büyüktaşçıyan, Silvina Der-Meguerditchian, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi, Gülsün Karamustafa, Susan Meiselas, Nar Photos (Serra Akcan, Fatma Çelik, Gülşin Ketenci, Aylin Kızıl, Serpil Polat), Lorie Novak, Emine Gözde Sevim, Aylin Tekiner’in çalışmaları görülebilecek.

Sergide sunulan feminist yapıtlar, hafızayı direniş politikalarının bir parçası olarak tasavvur ederken, geniş bir coğrafyaya yayılmış, geçmişteki ve süregiden şiddete dair tanıklıkları ve anıları toplumsal değişim mücadelelerini desteklemek üzere seferber ediyor. Bunu resmî yaklaşım dışında kalan tanıklık ve anma biçimlerini öne çıkararak yapıyorlar. Şiddet barındıran suçları ve içerdikleri cinsiyetlendirilmiş boyutları sergilerken, ağır yıkımlardan kurtulmuş veya bunun için mücadele veren kişi ve toplulukların özgün karakterlerini de görünür kılıyorlar.

Yapıtların tartışmaya açmaya çalıştığı kimi sorular şöyle sıralanabilir: Susturulmaya ve unutmaya, devlet gücüne ve eylemsizliğe karşı direnişte tanıklığın nasıl bir rolü var? Geçmişteki şiddetin bugünü şekillendiren hafızadan silinmesine karşı mücadelede ve gelecek kuşaklar için yeni ufuklar oluşturmada sanat nasıl bir rol oynar? Özellikle kadınların, kendilerine ve güçsüz bırakılmış diğer toplumsal gruplara yönelik şiddeti açığa sermek ve tazmin etmek üzere tasarladıkları özgün stratejiler nelerdir?

Proje ve etkinlikler hakkında daha fazla bilgi için: http://globalcenters.columbia.edu/istanbul/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT