Hafize Elibollar Ortaç - Sonsuz Döngü

Hafize Elibollar Ortaç - Sonsuz Döngü

Tarihler: 16 Mayıs 2019 Perşembe ~ 31 Mayıs 2019 Cuma

Yer: Büyük Kulüp Sergi Salonu

Adres: Caddebostan, Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:42 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 302 42 72

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2019 ~ May 31, 2019

Büyük Kulüp Sanat Galerisi, Hafize Elibollar Ortaç’ın “Sonsuz Döngü” başlıklı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergilerinde uzun zamandır "Nar" ögesini kullanan sanatçı bu sergide Varlığımızın Gerçeği "Sonsuz Döngü" temasını işlemiş. Hafize Elibollar Ortaç "Sonsuz Döngü" hakkında; " Varoluşumuzda doğum, yaşam ve ölüm bu döngünün içinde sürer. Sonsuz döngünün içinde yaşam kendini dünya kurulduğundan beri tekrar etmektedir. Nar, doğum, hayat, çocuk, bolluk, bereket ve ölümün simgesi olarak kullanılmıştır. İran, Urartu, Mezopotamya ve Ege kültüründe edebi kaynaklarda sıkça sözü geçer ve sembolik önemi ön plana çıkar. Narın üzerinden çok sayıda aşk şiiri yazılmıştır. Antik Mısır’da insanlar ölünce yaşamın tekrar etmesi umuduyla narla birlikte gömülürlermiş. Grek mitolojisinde tanrıçalarla özdeşleşmiştir. Rhea, Hera, Aphrodit’le bütünleşmiştir. Demeter ve Persephone ile de birlikte anılır. Nar “Kan” kırmızısıdır, kan yaşamı temsil eder. Bu simge Titanlar tarafından yaralanan Dionysos’un kanından filizlendiğinin söylenceleri arasındadır. Nar bu yönüyle ”savaş kanı”nı simgelemektedir. Kadının üretkenliğinin de simgesidir nar. Bekaretin evlilikte kaybedilmesini simgeler. Kadını temsil eden narın içinde odacıklar beyaz perdeyle bölünmüş bir aileyi simgelemektedir. Narın her bir tanesi bir insan gibidir. Hiç bir tanesi diğerlerine benzememektedir. Tıpkı parmak izi gibi... Narın üzerine bir çok efsaneler söylenmiştir. Estetik açıdan narın görselliği zerafeti her zaman insanda farklı duygu ve anlamlar yüklemiştir. "diyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT