HAİKUlar ve MÂNİler: Metaforlar ve İmgelemler Öğrenci Sergisi

Tarihler: 09 Kasım 2010 Salı ~ 20 Kasım 2010 Cumartesi

Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No: 217 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 26 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2010 ~ Kas 20, 2010

HAİKUlar ve MÂNİler: Metaforlar ve İmgelemler Öğrenci Sergisi

“İlhamdan çok, meditasyon, emek ve çoğunlukla algı gerçek bir haiku yapmanın gerekliliğidir.” - Rodrigo de Siquiera

Haiku, son yüzyılda tüm dünyaca takdir edilmeye başlanmış bir Japon edebiyat formudur. En basit tanımı ile üç mısra ve 17 Japon karakterinden (veya heceden) oluşan kısa şiir anlamına gelir. Klasik Haiku’da mevsimsel bir öğe, tabiattan bir parça veya anlık bir duygunun betimlenmesine yer verilir. Mâni ise hemen her konuda dörtlükler halinde yazılabilen Anadolu’dan bir halk şiir türüdür. Genellikle birinci, ikinci ve dördüncü dizeleri uyaklı olan, daha çok hecenin yedili ölçüsüyle söylenir. Bu iki edebiyat türü farklılılar içerseler de iki kültür arasında bir bağ kurmak açısından özel bir çıkış noktası teşkil eder.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü 2. sınıf ve Sinema Televizyon Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin söze dayalı bu yaratıcı ürünlere dair grafik ve sinemasal yorumları sembolik anlatımı farklı mecralarda ele alarak komik ve absürt olan kadar, hüzünlü ve gerçek olanın da sınırlarında dolaşan illüstrasyon, fotoğraf, hareketli görüntü, ses ve tipografinin bir aradalığından oluşur. Eistenstein gibi çok önemli sinema öncülerine sembolik anlatım ve sinema dilini kurmada ilham kaynağı olan haikular genç tasarımcıların ve sinemacıların elinde görsel olarak yeni anlamlar kazanırlar.

Bu proje 2010 Türkiye`de Japonya Yılı kapsamında ve Beyoğlu Belediyesinin gençlerin gerçekleştirdiği kültürler arası sanat diyaloglarına verdiği destek ile hayat bulmaktadır.

Sergi, Pazar hariç her gün 09.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT