Hale Güngör `Büyük Elma`

Tarihler: 03 Ocak 2009 Cumartesi ~ 24 Ocak 2009 Cumartesi

Yer: Odakule Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad.142/1 Odakule BEYOĞLU İstanbul

Telefon: 0212 251 46 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 3, 2009 ~ Oca 24, 2009
HALE GÜNGÖR Resim sergisi “Büyük Elma”
YER: ODAKULE SANAT GALERİSİ
TARİH: 3 - 24 Ocak 2009
İSO-Odakule Sanat Galerisi, 3 - 24 Ocak 2009 tarihleri arasında “HALE GÜNGÖR’ün “Büyük Elma” adlı Resim sergisi”ni konuk ediyor.

1981 yılında Adana, Türkiye’de doğan sanatçı dört yaşında İsviçre’ye taşındı. Dört sene sonra yerleştiği İstanbul’da onbeş yaşındayken ilk defa sanat –resim ve heykel- eğitimi almaya başladı. 2000 yılında Parsons School of Design’da güzel sanatlar okumak üzere taşındığı Paris’ten 2004 yılında diplomasıyla ayrıldı. Bugünlerde sanatçı New York City’de yaşamakta, bir yandan resim yaparken diğer yandan da öğrenmenin sonu yok inancıyla Pratt Institute’ta sanat eğitimine devam ediyor.

Hale Güngör güncel sanatta sık görülmeyen figürasyon ve gizemli muzipliğe özgürce tutunmakta. Resimlerinde figüratif çalışması bir geriye dönüşten çok kendi sembolik romantik imgelerini ve dışa vurmak istediği duyguları özel alanlar ve mekanlarda resmetmek istemesindendir. Bugüne kadar resimlerindeki figürleri sırttan izlerken bu sergideki resimlerinde sanatçının kahramanlarıyla yüz yüze geliyoruz.

Sanatçının saf –ama asla naif olmayan- surrealist efektleri kullanması bize onun gerçekçiliğin hafif çarpık bir versiyonuna bağlı olduğunu gösteriyor. Sanatçıların çoğunda rastladığımız yapıtlarına bakarken mantığımızla değil önsezilerimizle bakmaya ve ardındakileri görmeye davet ediliyoruz.
Küratör - Necip Yeşiltepe

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT