Hanefi Yeter Heykel Sergisi - Arz-ı Endam

Tarihler: 27 Kasım 2008 Perşembe ~ 31 Aralık 2008 Çarşamba

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2008 ~ Ara 31, 2008

Hanefi Yeter’in ARZ-I ENDAM İsimli İlk Heykel Sergisi GALERİ IŞIK TEŞVİKİYE’DE

Hanefi Yeter’in Arz-ı Endam adlı sergisi Galeri Işık Teşvikiye’de 27 Kasım 2008`de düzenlenen özel bir geceyle açıldı. Sergi 31 Aralık 2008 tarihine kadar Pazar günleri hariç 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Sanatçının sanat hayatındaki ilk heykel sergisi olma özelliği taşıyan bu sergide 30 heykeli ve 8 de resim çalışması bulunmakta.
Hanefi Yeter’in son iki yılda ürettiği aliminyum döküm heykeller daha çok insan odaklı, naturmortlar ve rölyefler de var.Sergideki resimler ahşap üzeri boyama, yontma, oyma teknikleriyle bazen tek bazen de çok katlı yüzeylerden oluşmakta.

Serginin açılış konuşmasını Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Binark yaptı. Binark konuşmasında 3 Haziran’da kapılarını sanat dünyasına açan Galeri Işık Teşvikiye’nin İstanbul’un en önemli noktalarından birinde bulunduğunu belirtip hem öğrencilerin gelişimine katkı sağlamaktan, hem de İstanbul’un sosyal, kültürel ve sanat hayatına katkı sağlamaktan, böyle değerli sergilere ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını iletti. Dr. Murat Binark Işık Üniversitesi Şile kampusünde ve Maslak’taki Güzel Sanatlar Fakültesi’nde de galerilerinin olduğunu sözlerine ekledi.

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ve sanat dünyasından pek çok ismin katılımıyla açılan bu heyecan verici sergi 31 Aralık’a kadar Galeri Işık Teşvikiye’de izlenebilir.

HANEFİ YETER
Bayburt doğumlu Hanefi Yeter 1967’de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Atölyesi’nde eğitimine başladı. 1970 yılında Akademi’nin 3.sınıfında Paris’e giden sanatçı, Academie des Beaux Arts’da sanat eğitimi görmeye hak kazandı, ancak özel nedenlerle İstanbul’a dönmek zorunda kaldı. Hocası Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun desteğiyle dönem kaybı dikkate alınmayarak eğitimine devam etti.
1972’de mezun olan sanatçı, notlarının yüksekliği ve Burslar Jürisinin kararı ile Yurtdışı Devlet Bursunu kazandı ve Yüksek Lisans Eğitimi için Berlin’e gitti. 1978 yılında Berlin Güzel Sanatlar Akademisi`ni bitirdi. Uzun yıllar çalışmalarına Almanya`da devam etti.
Çoğunluğu yurtdışında olmak üzere yaklaşık 90 kişisel sergi gerçekleştirdi ve çok sayıda karma sergilere katıldı. Yurtiçi ve yurtdışında, müze ve özel koleksiyonlarda birçok eseri bulunmaktadır.
www.galeriisik.com

FMV Işık Okulları: 123 yıllık köklü geçmişiyle Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları; Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları’na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934’de kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile -Işık- adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri- fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk’ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebiyle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır.
“Önce iyi insan yetiştirmek” gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT