Hasan Çelebi ile Türk Hat Sanatına Bir Bakış

Hasan Çelebi ile Türk Hat Sanatına Bir Bakış

Tarihler: 25 Mart 2019 Pazartesi ~ 13 Nisan 2019 Cumartesi

Yer: Biriz Sanat Galerisi

Adres: Teşvikiye Fırın Sok. No. 4/A K. 1 Teşvikiye Mah. Şişli İstanbul

Telefon: 0535 203 76 25

Web: http://birizartproject.com/

E Posta: info@birizartproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2019 ~ Nis 13, 2019

Küratörlüğünü Sanat Tarihçisi Mert Yüksel'in üstlendiği sergide, 16. y.y.'dan başlayıp günümüze kadar gelen, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin 25 Hattatının, 60'a yakın nadide eseri sergilenecektir. Sergi, son yılların en kapsamlı sergisi olarak sanatseverlerin karşısına çıkacaktır.

Serginin oluşum süreci içinde Hat Sanatına ömrünü adamış Şeyh-ül Hattatin mertebesinin yetkin ismi Hasan Çelebi ile hat sanatının ustalarını anmak, dönemin hattatları arasında muhabbeti arttırmak ve en önemlisi geleceğin hattatlarını heveslendirmek amaçlanmıştır.

Sergide; Hüsameddin Zerrinkalem, Mahmud Celaleddin, Şanizade Mehmed Ataullah Efendi, Said Efendi, Kamil Akdik, Aziz Rufai Efendi, Mehmet Nuri Sivasi, Mustafa Halim Özyazıcı, Kamil Ülgen, Macid Ayral, Kemal Batanay, Hamid Aytaç, Emin Barın, Ali Alparslan, Hasan Çelebi, Hüseyin Kutlu, Fuat Başar, Fevzi Günüç, Ali Toy, Davut Bektaş, Hilal Kazan, Erol Dönmez (Abdülhadi), Ferhat Kurlu, Muhammet Mağ ve Cemali Gündoğdu yer alacaktır.

Sergi, 13 Nisan'a kadar Biriz Sanat Galerisi'nde Pazar günleri hariç diğer günler 11.00 - 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT