Hatice Karadağ ´Sadece Görünür Olmasını İstedim´

Tarihler: 08 Ocak 2011 Cumartesi ~ 22 Ocak 2011 Cumartesi

Yer: Kent İstanbul Galeri

Adres: Vişnezade Mah. Çatlak Çeşme Sok.7B Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 258 81 75

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 8, 2011 ~ Oca 22, 2011

Hatice Karadağ’ ın "Sadece Görünür Olmasını İstedim" adlı sergisi KENTİSTANBUL` da 8 Ocak – 22 Ocak 2011 tarihleri arasında sergilenecek.

Hatice Karadağ "Sadece Görünür Olmasını İstedim" adlı sergisiyle Kadınlar, kamusal alanda çalışsın ya da çalışmasın evlerinde de çalışırlar. Patriarka ve kapitalizm; ev işinin ne yazık ki “kadın işi” olarak görülmesini sağlar. Ev emeği, toplumun ayakta kalmasını sağlarken nasıl olur da değersizdir` i sorguluyor.

Hatice Karadağ - Bir kadın olarak ben bu soruyu, kadına atfedilen işleri biraz farklı yaparak; cevaplamak istedim. Galiba; sadece emeğimin görünür olmasını istedim- diyerek bunu yağlı boya, ahşap işlerinin yanında video çalışmalarıyla destekliyor. 2008 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı şuan tez konusu olan “Domestik İşler / Sanatsal Müdahaleler” konulu eser metnini yazmaktadır. Son dönemde 2010` da “Uluorta” Sabina Shikhlinskaya, Derya Yücel Küratörlüğünde gerçekleşen Sanat Limanı Antrepo 5 ki sergisi ve 2009` da Hollanda` da Made In Arnhem Festivalinde Hülya Küpçüoğlu Küratörlüğünde “Free Zone” video sergisinde, Video işi ile yeraldı.

"Sadece Görünür Olmasını İstedim" serisiyle 8 Ocak – 22 Ocak 2011 tarihleri arasında KENTİSTANBUL` da devam edicek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT