“HAZ” Güncel Sanat Sergi Projesi

Tarihler: 16 Eylül 2009 Çarşamba ~ 13 Ekim 2009 Salı

Yer: Addresİstanbul

Adres: Halide Edip Adıvar Bulvarı Şişli İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2009 ~ Eki 13, 2009
Tüketimin Ortasında “HAZ”a Dair Üretimler…
“HAZ” Güncel Sanat Sergi Projesi 13 Eylül – 13 Ekim tarihleri arasında Addresİstanbul’da…

Tarihin eskitemediği aşk ve ölüm gibi kavramlar vardır. Tüketim ve üretim alışkanlıklarının dönüşmesiyle algılanış biçimleri de değişebilir, fakat varlıklarını sürdürürler. Hangi coğrafyadan olursa olsun zihinleri kurcalamaya devam ederler. Kafa karıştırıcı ve alt üst edici olabilirler, bireyin hayatında derin izler bırakabilirler.

Hala haz çağında mı yaşıyoruz, yoksa bir şeyler eskidi ve yıkılmaya açık hale mi geldi? Haz yatak odasında mı, mutfakta mı, kalabalığın tam ortasında, inzivada, yeşil parklarda, vitrinlerin arkasında ya da bir sanatçının stüdyosunda mı? Herhangi bir zamanda ve yerde aradığımız ya da kaçtığımız hep o mudur? Acıda, iyilikte, huzurda, kötülükte... Haz nerede saklanıyor, saklandığı yerde ne yapıyor, yoksa birey kendini mi saklıyor gibi sorular için cevap bulma garantisi vermeyen "Haz", meraklıları için ilginç bir deneyim olacağa benziyor.

Çağdaş sanatçıların hazla ilişkilerine bakmak ve kendi kişisel ve toplumsal hazlarımızı yeniden değerlendirmek, haz anılarımızı hatırlamak ve haz planları geliştirmek ya da hazdan nefret etmek ve haz illüzyonunu lanetlemek, kendi haz gündemimizi oluşturmak ve tazelemek için haz vaadindeki eserler ve vaat edilen hazzın hazımsızlığından beslenen çalışmalar izleyiciye bir ipucu sunabilir mi?

Güncel sanat alanında çeşitli disiplinlerde üretilen çalışmalardan oluşan “HAZ” sergisi için bir araya gelen Nur Ataibiş, Burçin Ayebe, Melis Basmacı, Suzan Batu, Eti Behar, Tom Broadbent, Bülent Çınar, Orhun Erdenli, Genco Gülan, Jerelyn Hanrahan, Sevgi Karay, Norma Markley, Leyla Okan, Rey Rapp, Claudio Rivera-Seguel, Berke Soyuer, Lale Tara 13 Eylül -13 Ekim tarihleri arasında ADDRES İSTANBUL’da gerçekleştirecekleri sergi ile hazzın tüketim kadar üretime de dayalı olduğunu hatırlatıyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT