Hiçbir Yerdeyiz

Hiçbir Yerdeyiz

Tarihler: 05 Aralık 2019 Perşembe ~ 11 Ocak 2020 Cumartesi

Yer: Labirent Sanat

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Sofyalı Sk. No:22 Kat:1, Beyoğlu/İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 243 86 81

Web: http://labirentsanat.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2019 ~ Oca 11, 2020

Mekânı kayıp bir geometriye sürükleyen şimdi ve burada ölümün şiirini avuç içinize yerleştirerek yürüyeceğiniz “Hiçbir Yerdeyiz” sergisinde, İsmet Doğan’ın son dönem Eksiklik serisi ve serginin kavramsal çerçevesiyle bütünlük gösteren tüm dönemlerine ait çalışmaları yer alıyor. 

  Sergi şeylerin kendi içinde sıkışıp kalmış tanımlar âlemini, zaman vurgusuyla doğum öncesi ve ölüm sonrasına taşımak için tasarlandı. Çoğunlukla İsmet Doğan’ın Eksiklik serisinden çalışmalarının yer aldığı sergi, geleceğe yönelmiş bir şimdi ve burada olmanın kurgusunu iyimser ya da kötümser kurgu totolojileri olan ütopyalar ve distopyalar ötesinde, içe ve dışa dönük bükülmelerinin derinliklerinde bir boyutta gündeme getiriyor. Düzen ve kaos, temsil ve akış, yansıma ve anlamda kaderi çözülüp örülen varlığın dünyaya ya da kendi bedenine aidiyetinin imkan ve imkansızlığını tartışıyor. Tek tek işlerde, duran nesnenin zaman ve mekânda, ileri doğru akışını çürüme ve kırılma olarak yansıtan sergi bir bütün olarak kendini aynı zamanda, mekânın ve nesnelerin öncesine doğru giden bir yerleştirme olarak sunuyor. 

  İsmet Doğan’ın işlerinde genellikle logos ya da gramer olarak nesnenin içinde yer alıp, nesnelerin dağılışlarında beliren harfler bu defa mekâna yayılıp nesne bedenlerinin yapılanmalarından öncesine gidiyor ve tüm mekânı bir yerleştirme haline getiriyor. Bir bütün olarak bu mekân yerleştirmesi günümüz dünyasıyla kurduğu analojide, belirsizliğe dönük yansımalarla, mekânsızlığı olumlayarak hiçbir yerdeliğin olanaklı kıldığı, şimdi ve buradalığın hapsinden kurtulmuş hatta sonsuzluğun kılığına bürünebilen olanaklı dünyaları yansıtıyor.

  İsmet Doğan’ın son dönem Eksiklik serisi ve serginin kavramsal çerçevesiyle kesişen tüm dönemlerinden işlerinin yer aldığı, “Hiçbir Yerdeyiz” başlıklı kişisel sergisini, 5 Aralık 2019 - 11 Ocak 2020 tarihleri arasında Labirent Sanat’ta görebilirsiniz. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT