Hilton İstanbul 55. Yılını Kutluyor

Tarihler: 01 Haziran 2010 Salı ~ 30 Haziran 2010 Çarşamba

Yer: Hilton İstanbul

Adres: Hilton Oteli, Harbiye İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 1, 2010 ~ Haz 30, 2010

HILTON İSTANBUL 55. YILINI KUTLUYOR

Hilton markasının ABD dışındaki ilk oteli ve Türkiye’nin de ilk beş yıldızlı uluslararası oteli olan Hilton İstanbul 55 yılın nostaljisini yaşatıyor.

Hilton markasının ABD dışında açılan ilk oteli olan Hilton İstanbul, 55 yılın nostaljisini ve anılarını çeşitli aktiviteler ve eski fotoğraflardan oluşan bir sergiyle kutluyor.

1955 yılında açılan Conrad Hilton’un efsane oteli, kısa zamanda uluslararası jet sosyetenin İstanbul ziyaretlerinde tercih ettiği 5 yıldızlı otel haline geldi. Dünyaca ünlü iş adamları Henry Ford ve David Rockefeller, efsane yıldızlar Brigitte Bardot, Sophia Loren, Michael Douglas, II. Elizabeth, Prens Rainer ve Prenses Grace gibi isimler otelin 55 yıllık tarihinde iz bırakan yüzlerce yabancı ve dünya çapında bilinen konuktan sadece birkaçı arasında yer aldı. “Bir İstanbul klasiği” haline gelen Hilton İstanbul 55 yıldır pek çok destansı düğüne ev sahipliği yaparken Türk filmlerinin vazgeçilmez çekim mekanı olarak ilklere imza attı. Hilton İstanbul, hızla Türk iş dünyasının ve Türk sosyetesinin de gözde buluşma mekanı olurken, Türkiye’de turizm sektörünün gelişmesinde ve standardların belirlenmesinde öncü oldu. Meşhur Beş Çayları, Pazar Brunch’ları, Club sandwich, Hilton Burger, Sezar salatası gibi klasikleri ile misafirlerinin damak lezzetlerine de yeni birer renk kattı.

Hilton İstanbul, kapılarını konuklarına açtığı 10 Haziran 1955 yılından bugüne, modern mimarisi ve tasarımıyla da ön plana çıkmaktadır. Conrad Hilton’un ayak izi biçiminde tasarlanmış yüzme havuzu ve uçan halı biçimindeki girişi, tasarımla ilgili detaylar arasında yer alıyor.

İstanbul Hilton Otelleri Bölge Müdürü Armin Zerunyan: “55 yılın kültürel mirasını bünyesinde taşıyan otelimiz ile gurur duyuyoruz. Otelimizin bu mükemmel şehrin sosyal canlılığına ve uluslararası alandaki başarısına katkısı konusunda en ufak bir şüphemiz yoktur.” sözleriyle Hilton İstanbul’un önemini belirtti.

55. yıl kutlamaları kapsamında Hilton İstanbul, 55 yıla dair anıların, fotoğrafların ve eşyaların toplanacağı bir sergi ile tüm İstanbulluları ve misafirlerini, zamanda ve hatıralar arasında unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak.

Sergi içeriğinde 1950’lerin misafir deneyimleri, otelin ilk zamanlarına ait orijinal fotoğraflar, çeşitli özel eşyalar yer alacak. Kutlamalar kapsamında yapılacak bir diğer etkinlik ise otelin tarihinden özel anların, Hilton’a yıllarca hizmet etmiş Hilton İstanbul çalışanları ve müdavimleriyle yapılan söyleşilerin yer alacağı ‘55. Yıl Özel Kitabı’ olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT