Hüseyin Çağlayan’ın Sergisi İstanbul Modern’de Açılıyor

Tarihler: 15 Temmuz 2010 Perşembe ~ 24 Ekim 2010 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi Liman Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 15, 2010 ~ Eki 24, 2010

İstanbul Modern’de 15 Temmuz - 24 Ekim tarihleri arasında çağdaş tasarımın önde gelen temsilcilerinden Hüseyin Çağlayan’ın Türkiye’deki en kapsamlı sergisi yer alacak. Daha önce Londra Design Museum ve Tokyo Museum of Contemporary Art’da sergilenen sergi, sanatçının son 15 yılda ürettiği çalışmalarının bir seçkisi niteliğini taşıyor. İstanbul Modern’de açılacak olan sergi, İTKİB’in organizasyonu ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla, İstanbul Fashion Week 2010, İstanbul Moda Akademisi (IMA) ile Design Museum işbirliğiyle gerçekleşecek.

Küratörlüğünü Londra Design Museum’dan Donna Loveday’in yaptığı sergide, Hüseyin Çağlayan’ın 1994 ile 2009 yılları arasında ürettiği moda koleksiyonları, enstalasyon ve filmleri bir araya geliyor. Sergilenen çalışmalar Çağlayan’ın yaratıcı yaklaşımını, esin kaynaklarını ve genetik, teknolojik ilerleme, yer değiştirme, göçmenlik ve kültürel kimlik gibi alanlardaki fikirlerini ortaya koyuyor.

Sergilenecek eserler arasında “Sözlerden Sonra” isimli elbiseye dönüşen mobilya, “Havadan” isimli LED teknolojisini modaya dönüştüren, 15.000 LED ışığından oluşan muhteşem beyaz elbise, havacılık endüstrisinde kullanılan malzemelerden yaratılan ve uzaktan kumandayla form değiştiren “Önce Eksi Şimdi” isimli elbise ile 200’den fazla hareketli lazer yardımı ile sıradışı bir ışık şöleni sunan “Okumalar” isimli elbise bulunuyor. Yaratıcı ve giyilebilir nitelikteki giysileri merak uyandıran bir gelecek vizyonu ile birleştiren Hüseyin Çağlayan, kavramsal sunumları ile bu özel yeteneğini gözler önüne seriyor.

İngiltere’de iki kez “Yılın Tasarımcısı” seçilen Hüseyin Çağlayan, günümüzde moda alanında çalışan en ilerici isimlerden biri olarak tanınıyor. Çalışmalarının ardında yatan fikirler ilk bakışta modayla ilişkilendirilemeyen antropoloji, tarih, bilim, felsefe ve teknoloji gibi disiplinler arasında geçişler yapıyor. Çalışmaları güncel politikalar ve kendisini kişisel olarak rahatsız eden kavramlardan beslenirken, defileleri birer performans işlevi görüyor. Moda koleksiyonlarının yanı sıra enstalasyonlar yapıyor, kısa filmler yönetiyor ve sahne performansları için kostümler tasarlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT