Hüsnü Koldaş - Zamanın Dışına Doğru

Hüsnü Koldaş - Zamanın Dışına Doğru

Tarihler: 26 Nisan 2018 Perşembe ~ 26 Mayıs 2018 Cumartesi

Yer: Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi

Adres: Balo Sok. No:37 Dogançay Müzesinin yanı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 02 29

Web: http://www.akademililer.com

E Posta: beyogluakademililer@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2018 ~ May 26, 2018

Akademililer Sanat Merkezi, Türk figür resmi ustalarından Hüsnü Koldaş'ın ''Zamanın Dışına Doğru'' isimli yeni sergisine ev sahipliği yapıyor. Ressamın 12. kişisel sergisinde gecenin sessiz karanlığı içinde sürdürdüğü insanlığın ilerleyişini izleme durumuna devam etmektedir.

Hikayesi bir çocukluk anısında gizlenen kemençe, yollarda kendisine eşlik eden bir sarı araba, klasik bir imgesi haline gelmiş gaz lambası, zekayı ve şaşırtmacaları saklayan rubik küp, gölgelerin içinde bir araya gelmiş ve ortak noktaları ressamın belleğindeki konumları olan pek çok formdan birkaçıdır. Gecenin barındırdığı bu sır dolu formlar ile figürler, ressamın sonsuz seyir alanı olan tapınak kalıntıları içinde bir hayat sürerler. Gün ışığının ziyaretine dek ressam kadim bilgileri ve tarihin bıraktığı izleri biriktirerek ilerler. Kendi zamanının ötesine geçerek, başka yaşamların ihtimallerini, henüz varılmamış dönemeçleriyle yolun tamamını görür.

Tamamen otobiyografik, felsefi yönü öne çıkan, izleyicisini günün kaygısında kaybolmaktan kurtarıp, sakin bir gözlem noktasına götüren bu eserler, gelecekte de aynı derinliği ve geniş açıyı içinde barındıracak ve “zamansızlık” hissiyatı artarak devam edecektir. Geçmişte yaşanmış ve hissedilmiş, bugün etkisi güncellenerek süren ve yarın hala geçerli olacak insanlık yolculuğu, sonsuzluk kavramının kısa bir özeti olarak Hüsnü Koldaş resimlerinde yaşayacaktır. Hüsnü Koldaş'ın ''Zamanın Dışına Doğru'' isimli yeni sergisi, 26 Nisan - 26 Mayıs tarihleri arasında Akademililer Sanat Merkezi'nde tüm sanatseverleri beklemektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT