İdil İlkin’in Yeni Sergisi Crystagram

İdil İlkin’in Yeni Sergisi Crystagram

Tarihler: 04 Mart 2016 Cuma ~ 02 Nisan 2016 Cumartesi

Yer: Galerist

Adres: Meşrutiyet Caddesi No:67 K:1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 18 96

Faks: 0212 244 82 29

Web: http://www.galerist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2016 ~ Nis 2, 2016

Buz, Işık, Renk Ve Kırılmalar: İdil İlkin’in Yeni Sergisi “Crystagram” Galerist’te!

Galerist sanatçılarından İdil İlkin’in “Crystagram” başlıklı üçüncü kişisel sergisi, sanatseverleri olası iklim değişiklileri üzerine düşünmeye davet ediyor. Dijital resimler, ışıklı kutular ve pullar üzerinden gün ışığının çeşitli şekillerde yorumlandığı “Crystagram” adlı sergi; 4 Mart – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Galerist’te ziyarete açık olacak.

Atmosferdeki ışık kırılmalarının görüşümüzü nasıl etkilediği (atmosferik optik algılamalar) üzerinden yola çıkan sanatçı İdil İlkin; ışık, renkler, kırılmalar, dalga boyları ve buz kristalleri gibi ışığı kıran yapıları “Crystagram” sergisine taşıyor. Sanatçı, sergisinde yer alan dijital resimlerde, ışıklı kutularda ve tasarladığı posta pullarında, buzulların erimesini ve gazlardan yanan karların iklimlere karışmasını işliyor.

Farklı coğrafyalardaki atmosfer koşullarının bir tür mercek görevi üstlendiğini vurgulayan İdil İlkin; bu mercekleri kullanarak bireyleri ve coğrafyaları, özellikle de kendisini incelemeye alıyor. Sanatçı eserlerinde, yansımalar ve renkler içinde sınırsızca hareket ederken deneyimlediği içsel sohbeti izleyici ile paylaşıyor.

Sanatçının gözünde; eriyerek yok olmanın yarattığı derin huzur haline, teslimiyet, memnuniyet ve emniyet duygularına, önlenmesi güç olan soğuma ve dönüşüm sürecinin yarattığı çaresiz bir anksiyete eşlik ediyor. Maviden laciverte dönen ruh halinde İdil İlkin bu durumu, tanışmayı hiç istemediği ölüm veya tükenmeye benzetiyor ve çalışmalarını bu ikilikle besliyor.

İdil İlkin’in “Crystagram” adlı sergisinin açılışı; 4 Mart 2016, Cuma akşamı 19:00 – 21:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Sergi, açılışının ardından 2 Nisan 2016 tarihine kadar Galerist’te ziyaret edilebilir.

Ziyaret Saatleri: Salı – Cumartesi / 11:00 – 19:00
(Pazartesi günleri randevu ile)

Ziyaret Saatleri: Salı – Cumartesi / 11:00 – 19:00
(Pazartesi günleri randevu ile)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT