İhtiyaç: Sen, 672 Saat Canlı Süreç

Tarihler: 17 Şubat 2018 Cumartesi ~ 17 Şubat 2018 Cumartesi 17 Şubat 2018 22:00

Yer: Performistanbul

Ücret: 1. Kategori - 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2018 ~ Şub 17, 2018
İHTİYAÇ: SEN
672 saat aralıksız canlı süreç

16 Şubat – 16 Mart tarihleri arasında, 7/24 açık olacak bir deneyim. Bir biletle 7 gün boyunca gece/gündüz istenilen saatte canlı sürece dahil olabilirsiniz.

Uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul, İHTİYAÇ: SEN başlığı altında 28 gün boyunca aralıksız devam edecek 672 saatlik canlı bir süreç sunuyor.

Bir bilet bir kitap!
Bu bilet ile bir kitap bağışlayacaksınız. Biletlerden elde edilen tüm gelir, Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı’na kitap temin etmek üzere bağışlanacak. Kütüphanede isminize bir kitap yer alacak.

İHTİYAÇ: SEN kapsamında 10 Performistanbul sanatçısının gerçekleştireceği 9 performans, izleyicileri sanatçılarla karşılıklı beslenebilecekleri kendilerine ait bir yer bulmalarını amaçlayan; canlı sürece odaklanmaya çağıran; hayatın içinden bir deneye davet ediyor. 

Amaç: insanlığın ham maddesini ortaya çıkarmak. İnsanlığı, insanın içindeki ilkel duyguları hatırlatmak. Sürecin vurgulandığı aralıksız, uzun soluklu bu deneyim ile bir dönüşüm başlatmak. İnsanların önyargısız bir şekilde 7/24 kendilerine açık olan kapıdan içeri girmelerini, içeride kendilerine ait bir yer bulmalarını sağlamak ve en önemlisi de kendilerini değerli hissettirmek. Bu gerçekliği, bilinmezi sahiplendirip, içeride herkese bir yer vermek. 

Sanatçılar:
AslieMk
Batu Bozoğlu
Ebru Sargın
Ekin Bernay
Gülhatun Yıldırım 
İ. Ata Doğruel
Leman S. Darıcıoğlu
Özlem Ünlü
Selin Kocagöncü

Küratör: Simge Burhanoğlu

Performansların detayları
AslieMk’nın Tayy-ı Mekan ve Bast-ı Zaman: bilokasyon, otoskopi, dedublüman ve diğer üçüncü şeyler isimli performanslarında, zaman ve mekan araştırmaları laboratuvarında çalışan iki bilim insanının beden imgelerinin kopyalarını ışınlamalarına tanık oluyoruz. 

Proje: PC’de Batu Bozoğlu, izleyici ile etkileşim kurarak 28 gün boyunca üzerinde taşıdığı hoparlörü internet üzerinden kullanıma açıyor ve katılımcıların yollayacağı metinler, otomatik seslendirmeyle sanatçının bedeninde hayat buluyor. 

Dördüncü Duvar isimli canlı süreçte, izleyen ve izlenen ilişkisini tam tersine döndüren Ebru Sargın L., mekan içinde izleyiciyi sürecin bir parçası yaparak, 28 gün boyunca canlı yayın akışıyla kendi evini açıyor. Gerçeğin birebir sunulması ile izleyici ve sanatçı bu hayali dördüncü duvarın ötesine beraber geçiyor.

Ekin Bernay, “Ne istiyorsun?” isimli performansında, insanların yaşamlarında gerçekten ne istediklerini keşfetmeleri için izleyiciyi iyileştirici bir yolculuğa çıkarıyor.

İçeride isimli performansında izleme ve izlenme eylemlerini araştıran Gülhatun Yıldırım, kendini en rahat hissettiğin an beliren izlenmenin yarattığı rahatsızlık üzerine odaklanıyor.

İ. Ata Doğruel, Tevazu isimli performansında, 28 gün boyunca yemek yeme eylemini ziyaretçilere teslim ederek; insan-toplum ilişkisini, sosyal dinamikleri ve 'birey' olmanın sınırlarını izleyiciyle birlikte araştırıyor. 

Bir güle bakmak’ ta Leman S. Darıcıoğlu, 28 gün boyunca bir odada performans ve hayat arasındaki sınırları silerek, kendi fiziksel, enerjisel ve duygusal bedeni ve zihni üzerinde bir zaman araştırması gerçekleştiriyor ve zaman/hayat/ölüm; hayatta kalma/umut/umutsuzluk ve yara/şifa gibi ilişkiler etrafında dönüyor.

Özlem Ünlü, kaçıp giden an ve sonsuz devrevi süre, kader ve ölüm anlamına gelen Kâla’da, kendini bir tahtla birlikte sargılatarak nesneleştiriyor ve mumyalanma işlevi üzerinden ölüm ve öte dünya gibi kavramları araştırırken aynı zamanda obje olma; özgürlüğün kısıtlanması; kendi özgürlüğünü yaratma ve kendisiyle izleyicinin iktidarını sorgulama üzerine yoğunlaşıyor.

Tek Kişilik Dans Partisi isimli canlı süreçte Selin Kocagöncü, izleyicilerin müzikle baş başa kalarak özgürce dans edecekleri bir alan kurguluyor.

- Bu bilet satın aldığınız tarihten itibaren 7 gün süre ile geçerlidir.- 7/24 aralıksız sunulacak performansları izlemek için bir hafta süreyle gece/gündüz istenilen saatte mekana gidebilirsiniz.- Olası yoğunluk durumunda içeriye gruplar halinde seyirciler alınacaktır, kapıda bekleme ihtimalini belirtmek ister, anlayışınızı rica ederiz.- Katılımı sağladığınız ilk gün girişte sizlere verilecek olan bilekliği 7 gün süre ile saklamanız gerekmektedir.- Bileklik kaybından organizatör ve/veya Biletix sorumlu değildir.- Öğrenci girişi ücretsizdir. Girişte kimlik göstermeleri gerekmektedir.- Performansları izlemek için bir yaş sınırı bulunmamaktadır.- Alanda telefon kullanmak, performansları kaydetmek ve fotoğraf çekmek yasaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT