İlhamın Geometrisi

İlhamın Geometrisi

Tarihler: 29 Mart 2016 Salı ~ 29 Mart 2016 Salı

Yer: Armaggan Nuruosmaniye

Adres: Nuruosmaniye Caddesi No: 65 Çemberlitaş Fatih İstanbul

Telefon: 0212 533 44 33

Faks: 212 522 00 33

Web: http://www.armaggan.com

E Posta: info@armaggan.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2016 ~ Mar 29, 2016

Geometri, Heykel ve Mimariyi Altın Oran’da buluşturan sergi “İlhamın Geometrisi” ARMAGGAN Art & Design Gallery’de başlıyor.

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulmuş olan ARMAGGAN Art & Design Gallery’nin, bu yıl ilk kez düzenlediği “İlhamın Geometrisi” sergisi 5 Nisan’da açılıyor.

Heykel, Mimari ve paralel olarak Geometri’den ilham alınarak varlığı estetik bir üstünlük sayılan bir oran olan Altın Oran’da buluşturan “İlhamın Geometrisi” ARMAGGAN Art & Design Gallery’de heykel ve mimari tutkunlarına kapılarını açıyor. İlk çıkış noktası ve kıvılcımının mimari olduğu sergide 15 sanatçı eserleriyle yer alıyor.

Sergi küratörü ve galeri yöneticisi Şanel Şan Sevinç sergi konusunda, “Bu serginin çıkış noktası, ilk düşüncesi, kıvılcımı ‘mimari’den gelir. Mimarlık her zaman ilgimin odağında yer alan disiplinlerden biri olmuştur. Usta mimarları sanatçılardan hiç bir zaman ayırmamışımdır. Odağımda yer alan bir disiplin de heykeldir. Heykeltıraşların bir tür sihir barındırdıklarına inanırım. Yapımı, yolculuğu, tekniği, düşüncesi, yaşaması, anlatması hep zor ama sonuç bir o kadar dahiyanedir.

Üç boyut, zorlayıcı, sınır tanımayan kimliği ile kitlelere ulaşmada, hafızalara kazınmada, yüzyıllara meydan okumada rakipsizdir. Galerimizin de yer aldığı Tarihi Yarımada’da bu rakipsizliği Mimar Sinan başta olmak üzere tüm mimarlara, ustalara, zanaatkarlara her gün selam ederek hatırlıyoruz. Bir fasulyenin bir şehirde nasıl bir çekim merkezi yaratabileceğini Anish Kapoor ile öğreniyoruz, Frank Gehry’nin bir şehrin kaderini değiştiren müzesini alkışlıyoruz.” dedi.

Ortak paydada bu disiplinleri birleştiren deyim yerindeyse ekmek-su işlevi gören bilginin ise şüphesiz ‘geometri’ olduğunu ileten Sevinç, “Şiirsel bir kelime bence geometri. Her anımızda, yaşamımızda fark etmeden bize eşlik ediyor. Olmayanı resmetmeye, var olanı kuvvetlendirmeye, estetiğe güzelliğe yaşama her an sessiz sedasız sızıyor.

Bu sergide istedim ki farklı yönlerde, malzemelerle ve felsefe ile çalışan değerli heykeltıraşlar, ilhamlarında aracı olan, ilhamları ile aralarından su sızmayan geometriyi düşünsün, doğanın sunduğu bu mükemmel oranlar, formlar ve birleşimi üzerine bugünkü yorumlarını sunsunlar. ” diye belirtti.

Geometriden ilham alan eserlerin geometriye ithafen bir arada görüleceği sergide, Ahmet Özparlak, Aysun Bozuklu, Deniz Pireci, Dinçer Güngörür, Emel Vardar, Gül Delemen, Hülya Sözer, Mahmut Aydın, Mehmet Kutlu, Mustafa Akkaya, Nadia Arditti, Nergiz Yeşil, Neşe Çoğal, Nilay Özenbay ve Tan Taşpolatoğlu gibi sanatçılar yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT