İnsan – Doğa – Strüktür Seyyit Bozdoğan Resim Sergisi

Tarihler: 24 Mart 2009 Salı ~ 22 Nisan 2009 Çarşamba

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Süzer Sanat Merkezi Ritz Carlton Hotel Yanı Gümüşsuyu–İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 252 81 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2009 ~ Nis 22, 2009
“ İnsan – Doğa – Strüktür ”
SEYYİT BOZDOĞAN

EKAV/Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, ressam Seyyit Bozdoğan’ın soyut ve somut öğelerin çatışmasından doğan hareketli aynı zamanda birbirini tamamlayan çalışmalarını 24 Mart – 22 Nisan 2009 tarihleri arasında Ekavart Gallery’ de sanatseverlerle buluşturuyor.

Seyyit Bozdoğan, sergiye özel olarak hazırladığı dokuları “Frottage Grattage (kazımak, sıyırmak) tekniği ile tuval yüzeyine aktarmakta ve resimlerine soyut-somut ilişkiler içinde yeni ve gerilimli ifadeler kazandırmaktadır.

Prof. Dr. Bernd Peter Lange bir yazısında onun resimleri için şu cümlelere yer vermiştir “Seyyit Bozdoğan’ın Yapıtları soyutlama ile İnsan figürü ve insanın zarar verdiği doğaya ilişkin nesnel resim arasında Kırılgan bir denge oluşturur. Sanatçı kısa ömürlü ve modaya bağlı olan piyasa kalıplarının dışında kalıp zamanın ötesine geçen sanatıyla ön plana çıkmaktadır.”

Seyyit Bozdoğan’ın Sanatı, etkileyici figürselliği ve şekillerin değişim süreçlerinde artan soyutlamasıyla hareket etmektedir. Sanatçının özellikle son dönem resimlerinde geliştirdiği strüktür tekniği, tüm resim yüzeyini bir ağ gibi kaplayan, ona saydamlık kazandıran, biçimlerin farklı derecelerde vurgulanmasına, önde arkada gösterilmesine olanak sağlayan özelliği ile resme fonksiyonel bir canlılık getirmektedir. Ayrıca ince uzun dikdörtgen şeklindeki soyut elemanlar, yüzeylere biçim ve yön verme özelliğinin yanında, resimde iç-dış mekân sirkülâsyonuna da sağlayan bir özelliğe sahiptirler. Soyut ve somut elemanların gerilimler içinde oluşturduğu, renk ve biçimsel açıdan kendi içinde güçlü bir denge oluşturan yapıtlar, düşle gözlem arasında yer almaktadır.

24 Mart – 22 Nisan 2009 tarihlerinde Ekavart Gallery tüm sanatseverleri Seyyit Bozdoğan’ın İnsan – Doğa – Strüktür birlikteliğine davet ediyor.
Sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’ de izleyebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT