İrfan Önürmen - Border / Sınır

İrfan Önürmen - Border / Sınır

Tarihler: 18 Mayıs 2018 Cuma ~ 30 Haziran 2018 Cumartesi

Yer: Galata Rum Okulu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2018 ~ Haz 30, 2018

C24 Gallery, İrfan Önürmen’in yedi yılın ardından Türkiye’de açacağı ilk kişisel sergisi Border / Sınır’ı sunmaktan mutluluk duyuyor. İrfan Önürmen’in Border / Sınır ismini taşıyan kişisel sergisi 18 Mayıs - 30 Haziran 2018 tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda ziyaret edilebilir. (Galata Rum Okulu, 1. Katta yer alan Büyük Salon ve 2. Kat)

İrfan Önürmen Border / Sınır’da, sınır kavramını olanca genişliğiyle masaya yatırarak her biri ayrı birer sınır deneyimi olan sığınmacılar, insani yardım, kent, insanlar ve çocukluk izleğinde iç içe örülmüş enstalasyonlar ile kendi güçlü matematiğini kurar. Sergi; toplumun devamı için gerekli sınırların yanı sıra tek tek bireylerin düşünce sistemlerinin de sınırlardan oluştuğunu düşündürür. Aynı zamanda, ülke, kent ya da kasaba sınırlarının yurttaşların içinde bulunduğu alanı; kamunun bireyin içinde yaşadıği alanı; evin ise bireyin özel hayatının sınırlarını çizdiğini vurgular. Önürmen bu sergisinde birçok beton heykelden oluşan çadır kent enstalasyonu kurar ve ardında sadece hayatını değil hatıralarını ve yaşanmışlıklarını da bırakıp ona geçici olarak kucak açan yeni bir toprağa kaçmak zorunda kalan sığınmacının insanlık durumunu sorgular.

Onun artık yuva, memleket, dil hasretiyle kendi imgelemine hapsolduğunun altını çizer. Bir diğer sınır deneyimine gönderme yaptığı başka bir işinde hazır yiyecek, yapı, yedek parça gibi tüketim nesnelerine ait kutu ve kapları kalıplayarak beton ile yeniden ürettir. Bu enstalasyonunda insani yardım kavramının kendi içinde taşıdığı acı kara mizahı izleyicinin yüzüne vurmaktan çekinmez.

Border / Sınır’da; beton heykeller ve resimler, beton rölyefler, tül işler, yanmış simitler gibi farklı malzemeleri ustalıkla yan yana getiren İrfan Önürmen; üretiminde çatallanarak gelişen, iç içe geçerek ilerleyen imgesel ve formsal deneylerin ulaştığı olgunluğu gözler önüne serer ve yaşadığı çağın insanlık durumuna kayıt tutan sanatçı duruşunu yeni sergisiyle bir üst boyuta çıkarır. Bu sergisinde Önürmen, kendi kıyametine koşan insanlık için bir nevi alternatif yıkım müzesi oluşturur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT